Синоптики попереджають про лавини у Карпатах

У високогір’ї Закарпатської та Івано-Франківської областей у четвер зберігається значна сніголавинна небезпека.    Про це повідомляє пресслужба ДСНС, пише “Укрінформ”. “За даними Укргідрометцентру, 27 лютого у...
У високогір’ї Закарпатської та Івано-Франківської областей у четвер зберігається значна сніголавинна небезпека. 
 

Про це повідомляє пресслужба ДСНС, пише “Укрінформ”.

“За даними Укргідрометцентру, 27 лютого у високогір’ї Закарпатської області та, внаслідок випадіння опадів у вигляді мокрого снігу, у високогір’ї Iвано-Франкiвської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рiвень)”, – йдеться у повідомленні.

Довідково:

Причиною утворення горизонту розпушування можуть бути високі температури в нижніх снігових шарах, звідки водяна пара мігрує в більш високі холодні горизонти. Це тягне за собою випаровування снігу в теплому горизонті та перетворення його в горизонт ковзання.

Обсяг снігу в лавині може доходити до декількох сотень кубічних метрів. Однак, небезпечними для життя можуть бути навіть лавини обсягом близько 5 м³. Лавини володіють величезною руйнівною силою, викликаючи значні катастрофи та перешкоджають нормальній експлуатації доріг, промислових споруд й спортивних комплексів.

Читайте також: В Україні прогнозують мокрий сніг, дощі та нічні морози

Категорії
Новини
Новини
Loading...