Свято 8 березня 2020: чи буде вихідний в Україні

Міжнародний жіночий день 8 березня – одне із головних свят першого весняного місяця, на яке з нетерпінням чекають усі жінки. У кожного цей день...

Міжнародний жіночий день 8 березня – одне із головних свят першого весняного місяця, на яке з нетерпінням чекають усі жінки. У кожного цей день асоціюється з настанням теплої та сонячної весни.

Уже багато років 8 березня є вихідним днем. Однак на тлі декомунізації в Україні останні декілька років лунає багато ініціатив скасувати відзначення Міжнародного жіночого дня як державного свята і, відповідно, прибрати вихідний. Такі ідеї аргументуються тим, що 8 березня є “пережитком радянського минулого”, пише “Уніан”.

Свято 8 березня: чи скасували в Україні 

Суперечки довкола свята 8 березня тривають в Україні з 2017 року. Тодішній голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович висунув ідею скасувати відзначання цього свята. А, отже – викреслити його зі списку офіційних вихідних днів в Україні.

Однак чиновники таку ініціативу не підтримали – і Міжнародний жіночий день залишається офіційним державним святом.

Вихідні на Міжнародний жіночий день 2020

Свято відзначається 8 березня, а цього року цей день припадає на неділю. Тому вихідний переноситься на наступний день, тобто понеділок. Таким чином, цьогоріч українці отримають додатковий вихідний і відпочиватимуть три дні поспіль – 7, 8 і 9 березня.

Головне фото: pinterest.

Читайте також: Евакуація українців з Італії через коронавірус не планується – посол

Категорії
Новини
Новини
Loading...