В Україні запустили онлайн-карту, на якій показано ремонти доріг: там можна поскаржитися Укравтодору

Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) запустило онлайн-карту, на якій зібрано всю інформацію про проведення ремонтів доріг, заплановані ремонти та перекриття доріг у зв’язку...
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) запустило онлайн-карту, на якій зібрано всю інформацію про проведення ремонтів доріг, заплановані ремонти та перекриття доріг у зв’язку з ними. Також там можна поскаржитися на погані дороги.
 

Відповідна карта наразі працює з браузера, її можна знайти за посиланням, пише “Громадське”.

Як повідомляють в Укравтодорі, нову мапу розробили також для того, аби слідкувати за роботою підрядників, що роблять ремонти та будівництво автошляхів.

“Громадяни можуть отримувати об’єктивну й актуальну інформацію щодо стану проїзду (ремонтів, ДТП, перекриття руху, ускладнення руху), про об’єкти придорожнього сервісу, розташування паркінгів та аварійно-небезпечних ділянок, погодних умов на дорогах тощо”, — пояснюють у пресслужбі відомства.

Дані про стан доріг карта отримує від Гідрометцентру, системи зважування машин у русі (Weigh-in-motion), дорожніх камер, сканерів, а також низки мобільних додатків, з якими Укравтодор уклав співпрацю. 

Крім цього, безпосередньо на самій карті існує модуль для звернення, за допомогою якого можна поскаржитися на поганий стан дороги.

“Громадянин їде автомобільною дорогою — у процесі руху у нього виникають питання. Наприклад, відсутнє освітлення, сміття на узбіччі, вибоїна, перешкода руху тощо. Тепер він має можливість з допомогою браузера напряму звертатися до Укравтодору. Звернення потрапить до диспетчера, а громадянин надалі зможе відстежувати статус його опрацювання і виконання”, — повідомив директор Укрдорзв’язку Вадим Горюшко.

Наразі дорожні роботи в Україні почалися у 17 областях на 68 об’єктах. Загалом протягом теплої пори року в Україні планують відремонтувати та збудувати щонайменше 4 тисячі кілометрів автошляхів.

Раніше стало відомо, що через теплу зиму Укравтодор почав ремонтні роботи завчасно.

Головне фото – видання “РБК-Україна”.

Читайте також: У Франківську збили пішохода: переходив у невстановленому місці. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...