Українка з “Diamond Princess” вилікувалась від коронавірусу

Громадянка України, у якої виявили коронавірус на борту круїзного лайнера “Diamond Princess” біля берегів Японії, виписали з лікарні.  Про це “Українській правді” повідомила прессекретар МЗС України Катерина...

Громадянка України, у якої виявили коронавірус на борту круїзного лайнера “Diamond Princess” біля берегів Японії, виписали з лікарні.

 Про це “Українській правді” повідомила прессекретар МЗС України Катерина Зеленко:

“Українку було 27 числа виписано із лікарні та перевезено до готелю. Зараз посольство України в Японії надає нашій співвітчизниці необхідне сприяння. Інші троє наших громадян продовжують перебувати у медичних закладах. Поки що дата їх виписки невідома”.

За словами Зеленко, стан ще трьох українців, у яких виявили коронавірус на борту круїзного лайнера “Diamond Princess”, поліпшується.

Загалом на борту “Diamond Princess”  перебували 24 громадяни України. У чотирьох із них виявили коронавірус. Ще 20 українців наразі перебувають на Diamond Princess.

Від евакуації в Україну вони відмовилися.

Речник МЗС повідомила, що з метою прийняття рішення про можливість залишення членами екіпажу лайнера у Японії місцеві медики провели необхідні тести, результати яких наразі опрацьовуються і ті українці, які отримають позитивні результати тестів, будуть госпіталізовані до місцевих медзакладів, а ті, які негативні – продовжать карантин.

Загалом на коронавірус захворіли 5 громадян України: 4 — на борту “Diamond Princess”, 1 — в Неаполі, Італія. На території України випадків захворювання не зафіксовано. Водночас, випадки захворювання на коронавірус починають виявляти на території сусідніх до України країн.

5 лютого стався спалах коронавірусу біля берегів Японії на круїзному лайнері “Diamond Princess” з 3700 людьми з 56 країн. На лайнері перебували 25 громадян України, усі вони є членами екіпажу.

19 лютого перші пасажири висадилися з лайнера “Diamond Princess”, пришвартованого біля Йокогами, Японія, після 14 днів карантину.

Для дозволу на висадку у пасажирів лайнера має бути зафіксований негативний результат тесту на коронавірус і відсутність симптомів.

Читайте також: Держпродспоживслужба попереджає прикарпатців про небезпечний арахіс

Категорії
Новини
Новини
Loading...