У квітні зарплати деяких лікарів можуть зрости на 30% — уряд

Після запуску другого етапу медичної реформи, який запланований на 1 квітня 2020 року, зарплати деяких категорій лікарів можуть зрости на суму до 30%.  ...
Після запуску другого етапу медичної реформи, який запланований на 1 квітня 2020 року, зарплати деяких категорій лікарів можуть зрости на суму до 30%.
 

Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, пише “Громадське”.

“Через місяць повинен стартувати другий етап медичної реформи. Він приведе до того, що для окремих лікарів зарплата може бути підвищена до 30%. І що найголовніше для українців — з’явиться безкоштовна медицина по окремих послугах, які включені до гарантованого пакета послуг”, — заявив голова українського уряду.

Гончарук підкреслив, що у ході проведення медичної реформи в Україні не будуть закривати лікарень у регіонах.

“Всі побоювання про закриття лікарень не підтвердилися. Звичайно, ніхто нічого закривати не буде”, — додав прем’єр.

Зазначимо, що заданими Державної служби статистики, лікарі в Україні отримують найнижчі зарплати. Так, у січні середня зарплата лікарів складала 7297 гривень (при тому, що середня зарплата в Україні у січні була 10727 гривень на місяць).

Раніше Кабінет міністрів України ухвалив рішення направити 1 мільярд гривень на оплату послуг у медичних закладах, де працюють сімейні лікарі, терапевти та педіатри.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Окупанти накрили мінометним вогнем позиції ЗСУ під Оріховим і Красногорівкою

Категорії
Новини
Новини
Loading...