Долар і євро після двотижневого зростання подешевшали: курси валют

Національний банк України на понеділок, 23 березня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 27,74 грн/дол., тобто, гривня після двотижневого падіння зміцнилася...

Національний банк України на понеділок, 23 березня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 27,74 грн/дол., тобто, гривня після двотижневого падіння зміцнилася до долара на 6 копійок.

Згідно з даними на сайті НБУ, офіційний курс гривні до євро на понеділок встановлений на рівні 29,64 грн/євро, тобто, євро також зріс – на 45 копійок, пише “Уніан”.

Вартість долара США в обмінних пунктах Києва в п’ятницю залишилася на рівні середи та четверга – 28,50 грн за долар, а вартість євро просіла другий день поспіль – на цей раз до 30,70 грн.

Нагадуємо, на українському валютному ринку два тижні спостерігався підвищений попит на валюту, викликаний погіршенням настроїв учасників ринку через поширення у світі коронавірусу.

У НБУ заявили, що не будуть вводити обмеження на валютному ринку України та продовжать згладжувати надмірні коливання допомогою продажу валюти з резервів. Національний банк України минулого тижня – з 16 по 20 березня – продав на міжбанківському валютному ринку на 1,038 млрд дол. більше, ніж купив.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: У Косові 51-річний чоловік зсунувся з обриву

Категорії
Новини
Новини
Loading...