Центр громадського здоров’я отримав з Китаю 521 тест-систему — вона розрахована на 50 тисяч людей

Центр громадського здоров’я отримав з Китаю 521 тест-систему для полімеразної ланцюгової реакції для виявлення коронавірусу. Тест-системи розраховані на 50 тисяч людей. Про це повідомила...

Центр громадського здоров’я отримав з Китаю 521 тест-систему для полімеразної ланцюгової реакції для виявлення коронавірусу. Тест-системи розраховані на 50 тисяч людей.

Про це повідомила речниця Центру громадського здоров’я Валерія Сало, пише “Громадське”.

“МОЗ отримало від Китаю і передало на ЦГЗ 521 тест-систему, яка розрахована на 50 тисяч людей. Системи будуть рівномірно розподілені на всі лабораторні обласні центри”, — зазначила речниця.

Вона додала, що наразі тестуватимуть людей, які підпадають під критерії підозрілого випадку.

“Потребу в тестуванні визначає сімейний лікар і лікар-інфекціоніст, якщо людина підпадає під критерій підозрілого випадку, а також контактні особи, які були встановлені стосовно цього випадку. Також тестуються люди повторно, які були підтверджені, але якщо їхній стан здоров’я покращується, у них пропадає симптоматика, вони діагностуються повторно, для того щоб лабораторно підтвердити відсутність хвороби”, — нагадала речниця.

Нагадаємо, уночі з китайського міста Гуанчжоу в аеропорт “Бориспіль” прибув літак Іл-76 Збройних Сил, який привіз обладнання й тести, необхідні для діагностики коронавірусу SARS-CoV-2. Йдеться про два види тестів на коронавірус — експрес-тести (250 тисяч), які майже одразу визначають наявність вірусу на 5-7 день після інфікування і тести для ПЛР, які дають результат за день, але є більш точними. Крім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

В Україні за останніми даними офіційно підтверджено 73 випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2: у Чернівецькій (25), Житомирській (2), Київській (5), Донецькій (1), Дніпропетровській (2), Івано-Франківській (5), Львівській (2), Тернопільській (1) областях і в Києві (29).

Три з них летальні — померли 71-річна жінка у Житомирській області, 56-річна жінка — в Івано-Франківській та 33-річна — у Чернівецькій. Одна людина одужала.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: У Карпатах намело більше метра снігу. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...