В МЗС розповіли, як і з яких країн можна повернутися в Україну на авто

Міністерство закордонних справ дало поради українцям, як та кудою повернутися додому з-за кордону на автомобілі. З Литви та Латвії транзит можливий лише через Білорусь, пише “Громадське”. З Німеччини, Австрії та...

Міністерство закордонних справ дало поради українцям, як та кудою повернутися додому з-за кордону на автомобілі.

З Литви та Латвії транзит можливий лише через Білорусь, пише “Громадське”.

З Німеччини, Австрії та Чехії можна доїхати до України по транзитному коридору через Австрію та Угорщину:

– Транзит з Німеччини дозволено трасою А1 Мюнхен-Зальцбург. Він працює з 17.00 до 01.00.

– Рух територією Австрії можливий з 17.00 до 01.00.

– Перетинати чесько-австрійський кордон потрібно з повним баком бензину та проїхати територію Австрії транзитом, без зупинок, аж до кордону з Угорщиною.

– До Угорщини можна в’їхати через пункт пропуск Нікелсдорф-Хед’єшхалом (Nickeldorf- Hegyeshalom). На території Угорщини коридор працює з 21:00 до 5:00. В’їхати звідти до України через пункт пропуску Чоп-Захонь.

 З Сербії можливий транзит через Румунію. Однак для цього посольство України в Румунії має завчасно повідомити Міністерство закордонних справ Румунії офіційною нотою з переліком осіб, які планують здійснити транзит.

З Білорусі, РФ, Молдови, Словаччини, Румунії та Польщі можна повернутися на авто через пункти пропуску, які позначені зеленим на інтерактивній карті Державної митної служби.

“Якщо у вас є можливість залишитися у країні вашого теперішнього перебування, будь ласка, зважте усі ризики. Ваша відповідальна поведінка може зберегти ваше здоров’я і життя людей, що навколо”, — додали в МЗС.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Надвірнянські поліцейські з`ясовують обставини ДТП, у якій постраждало двоє людей. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...