Україна перейде на літній час у ніч на неділю

Україна в ніч на неділю, 29 березня, перейде на літній час.   О 3-й годині ранку стрілки годинника будуть переведені на годину вперед.  Нагадуємо,...
Україна в ніч на неділю, 29 березня, перейде на літній час.
 

О 3-й годині ранку стрілки годинника будуть переведені на годину вперед. 

Нагадуємо, порядок обчислення часу на території України визначений постановою Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року № 509: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад, пише “Укрінформ”.

Україна перейде на літній час у ніч на неділю

Довідково:

Перехід на літній час може негативно позначитися на здоров’ї людей з хронічними захворюваннями, проте здорові люди негативного впливу не відчують.

Про це у коментарі кореспондентові “Укрінформу” сказав лікар-фітотерапевт, дієтолог, автор книг з питань здорового способу життя Борис Скачко.

“Переведення часу на годину вперед може негативно позначитися на здоров’ї пацієнтів з хронічними хворобами, зокрема з серцево-судинними, діабетом та психічними розладами (включаючи й депресію). Також можуть відчути зміну часу хворі з проблемами шлунково-кишкового тракту, позаяк його робота пов’язана на регуляції організму”, – сказав Скачко.

Він підкреслив, що переведення стрілок годинника на здорових людей не впливає негативно.

За словами лікаря, у період адаптації слід дуже уважно ставитися до режиму харчування.

“Приділіть особливу увагу режиму харчування – їжте 4-5 разів на день. Якщо немає ритму харчування – людина снідає нерегулярно, переїдає або випиває міцні напої за 3-4 години до сну, – на це погано реагують усі системи організму”, – зазначив Скачко.

За його словами, адаптувати організм до “літнього” часу слід через активізацію головного мозку.

“Мозок – найголовніший регулятор в організмі людини. Найпростіший метод – контрастний душ. Ще один ефективний спосіб тренування мозку – споглядальний. Дуже корисно дивитися по черзі, по 5 хвилин, на картинки одного кольору. Дуже корисний зелений колір – він гармонізує обмін речовин, червоний – синтезує, фіолетовий, – заспокоює. Таким чином можна потренувати мозок, відрегулювати його роботу і, відповідно, всього організму”, – резюмував Скачко.

Як повідомлялося, перехід на “літній” час цього року відбудеться в ніч з 30 на 31 березня – о 3 годині ранку стрілки годинника необхідно перевести на годину вперед.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: У Городенці трапилася пожежа: горить відділення “Нової пошти”. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...