“Половина франківців перестала платити за воду”, – Івано-Франківськводоекотехпром

Половина франківців не сплатила поточні нарахування та борги перед комунальним підприємством “Івано-Франківськводоекотехпром”. Про це на сторінці підприємства у Facebook повідомив прессекретар Володимир Шпег, пише “Суспільне”. За словами...

Половина франківців не сплатила поточні нарахування та борги перед комунальним підприємством “Івано-Франківськводоекотехпром”.

Про це на сторінці підприємства у Facebook повідомив прессекретар Володимир Шпег, пише “Суспільне”.

За словами Володимира Шпега, борги перед підприємством досягли уже критичної позначки.

“Багато споживачів сприйняли заборону на відключення боржників і нарахування пені під час карантину як заклик зовсім не платити за комунальні послуги. У підсумку водоканали України опинилися у скрутному становищі через різке падіння рівня оплат, бо єдиним джерелом фінансування є платежі споживачів за надані послуги”, – йдеться у дописі.

“В такому випадку підприємства водопостачання виявляються перед вибором, що зробити в першу чергу для цілодобового водопостачання – оплатити електроенергію для роботи насосних станцій, закупити реагенти для очищення води або купити бензин для виїзду аварійних бригад. Не кажучи вже про зарплату, щоб хоч якось стимулювати людей працювати в складних умовах, щоб забезпечити безперебійну подачу води.

Сьогодні 300 співробітників, ризикуючи здоров’ям, продовжують цілодобово працювати по всьому місту, щоб ви могли залишатися вдома з водою і в безпеці. А кожен абонент повинен усвідомлювати, що затримуючи оплату, він ставить під загрозу сферу водопостачання всього міста”, – зазначив Володимир Шпег.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Крадіжки, наркотики та п’яні водії: поліція Прикарпаття розповіла про кримінал за день

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...