Ляшко, твій театр поїхав, – пора і клоунам у відпустку

Вибори минули, разом з ними – час  халявної гречки, ліків і обіцянок.  Який висновок можна зробити, проаналізувавши виборчу кампанію? – українці на йоту подорослішали....
Вибори минули, разом з ними – час  халявної гречки, ліків і обіцянок.  Який висновок можна зробити, проаналізувавши виборчу кампанію? – українці на йоту подорослішали.

НІ, ми не перестали брати хабарів або ж вестись на примітивну локшину політиканів, ми просто беремо ласощі в одних, а голос віддаємо за інших, менш грішних. І кожен визначає ту ступінь грішності індивідуально під себе.

Вперше за довгі роки Незалежності ми довели, що маємо громадську думку, давши підсрачника сивим псам минулих режимів. Не тішить одне – багато хто з тераріуму політичних помилок, все ж, зміг пролізти до влади. А популісти лишились популістами. Тільки вже без масок.

І тепер, на вщент зруйнованій державі, нова гільдія обранців впроваджуватиме реформи. Принаймні, це було пунктом намбер ван у всіх, без винятку, програмах заманювання електорату.

Що маємо? Прогнозовано впав рейтинг Порошенка. Про це свідчить друге місце «команди президента», яка саме так себе позиціонувала. Лідерство «Народного фронту» – це серйозний ляпас по обличчю Банкової, адже ще в травні українці довірили рекордні 54% шоколадному королю, а тепер народ оцінив його старання в 21%.

Як зазначають експерти та аналітики, процес зниження довіри до Гаранта не припиниться на болючому 21%. Вже за декілька місяців можуть втратити і це, якщо продовжуватимуть робити помилки, які прискіпливе око українця бачить одразу…

А бути переможцем чи переможеним – це вже як вирішить сам глава…

«Народний фронт» неочікувано вистрілив. І вистрілив так, як свого часу засяяла зірка «Партії регіонів». Швидко, впевнено і безцеремонно. Чого хоче кролик сєня? Звісно ж, зберегти прем’єрське крісло. Разом з тим, – «осісти» в урядових колуарах всім тим, хто керував державою до виборів від НФ і, ясна річ, наростити м’язи своїх впливів.

Здивувало й те, що «фронтовики» майже в півтора рази обігнали БПП на Заході України. Так і до зіркової хвороби недалеко…

Однак, якби того не хотів наш чернівецький молодик, вивести країну на передову за швидкий термін аж ніяк не зможе. Ба більше, – хто зна, чи витримає український народ реалії важкої зими, весни і літа, які чатують вже надто довго. Звідси – та сама недовіра, ті самі низькі рейтинги і, врешті, куля в лоб.

Ну а загалом Арсеній Яценюк має всі шанси стати першим в історії України прем’єр-міністром, який переобереться на посаду після того, як складе повноваження перед новообраним парламентом.

«Самопоміч». Аналітики давали цій політсилі відносно маленькі рейтинги. Не привернула їхню увагу й перша десятка, яку очолив вже улюбленець мільйонів загадковий Семен Семенченко. Взагалі присутність мілітарі-стайлу не усім грала на руку. Відтак майже вщент провалилась кампанія «Батьківщини», де першим номером виступила Надя Савченко. Юля, напевне, відчула певну аналогію між собою та льотчицею: обидві – несправедливо під вартою, обидві – люблять свій народ, обидві – привабливі жінки. І якщо Юлю на хвилях революції та загальнонаціонального піднесення все ж звільнили з-під варти, то Савченко депутатство лиш створює нові проблеми.

А взагалі «Самопоміч» має всі шани через деякий час захопити значно більше електорату, аніж здобула зараз. Проект, який готувався під конкретний регіон може отримати нове життя. Як наслідок – Садовий у президентському кріслі.

А от «Свобода» пролетіла як фанера над Парижем. Дарма заявляли, що будуть щуками у ВР. Не будуть… ні щуками, ні, навіть, наживкою для них. Неспроста засвистували лідера націоналістів ще на Майдані. А міг би стати реальним Мойсеєм, цього, власне, і хотіла більшість. Став – єретиком…А зараз більшість розчарована самовпевненими орлами, які перед «гієнами не звітують». Хто ж тепер буде «попускати» русскіх вєрховнай зради перед очима народу, що звик сміятись з недолугих парламентарів? Хто буде розпочинати бійки  «на районі»?

Про бійки. Скоріше за все, предметом для бійок стане присутність в раді старої-нової опозиції. Як не дивно, підтримали їх значна кількість українців. І справа не в ментальності сходу чи заходу, аж зовсім не в ідеологічних призмах і не в політичних програмах.   Бо хто 12 номер у списку «Опозиційного блоку»? Правильно, –  колишній глава адміністрації президента Віктора Януковича Сергій Льовочкін. Далі – без коментарів.

Про Льовочкіна. Опустився в рейтингах ще один проект Сергія – радикальний Олег. І причина в цьому – інформаційний обстріл. Звісно, не безпідставний. Пан Ляшко надто часто перетягував на себе покривало всього позитиву, який ще має місце в Україні. Він приписував собі перемоги, неодноразово одягав костюм то бійця АТО, то знедоленого заручника, то борця за справедливість. Разом з тим щовечора, як за хлібом, ходив на ефіри і там намагався «попустити» когось з колег. Натомість попустився сам. Не без допомоги яєчного граду та цькування. Ляшко – твій театр поїхав, пора і клоунам у відпустку.

Фіаско потерпів і Тігіпко, прибічників якого перетягнув на себе «Опозиційний блок». Вони топтались на одному електоральному полі. Все ж, перемога за більшістю. Напевно, Сергій вже неодноразово проклинав свою вдачу за те, що не дозволила йому піддатись солодкоголосим запрошенням від «синіх» зайняти надцяте місце у їхньому ряді. Хто зна…

Тішить те, що ми зуміли лишити «прекрасне», сповнене чудових реалій комуністичне минуле в минулому. Проєвропейська держава не повинна мати в своєму арсеналі червоних та агресивних винищувачів нашого народу. Амінь, комуняки! Амінь!

Отож, зневірений та знедолений наш народ вже й не розраховує на чисте сумління верховенства. Доведуть, що обіцянки перетворяться в дії – розвінчають міф про недолугість, утопічність та зажерливість тих, хто тримає важіль управління. Хай Бог помагає!

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...