“Живе ТБ” проведе пряму трансляцію Утрені з каноном Андрея Критського

У середу, 1 квітня, о 18.00 розпочнеться трансляцію Утрені з Великим покаянним каноном Андрея Критського. Богослужіння відбудеться в Патріаршому соборі Воскресіння Христового. Про це повідомляє...

У середу, 1 квітня, о 18.00 розпочнеться трансляцію Утрені з Великим покаянним каноном Андрея Критського. Богослужіння відбудеться в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

“Утреня з каноном Андрея Критського – це особливе покаянне богослужіння, яке служать раз на рік під час Великого посту. У його основі – діалог душі, що страждає та кається через безліч своїх прогрішень, із всемилостивим Богом, який єдиний може подати їй прощення”, – йдеться у повідомленні.

Трансляція богослужіння відбуватиметься на каналі “Живого ТБ” у YouTube www.youtube.com/user/pressugcc/ та на сторінці “Живого ТБ” у Фейсбук www.facebook.com/Zhyve.tv/.

Довідково:

Канон Андрея Критського названо великим, оскільки він найбільший з усіх канонів (налічує близько 250 стихів, а звичайні канони – близько 40). Саме Великий покаянний канон найвідоміший із написаних. Його моляться під час Великого посту. У перший тиждень (з понеділка по четвер) на Повечір’ї читають частини канону, а повністю – у четвер п’ятого тижня на Утрені (у парафіяльній практиці служать напередодні ввечері, щоб більше вірних могли взяти участь у богослужінні).

Читайте також: До 24 квітня обмежено доступ громадян до лісових масивів Прикарпаття

Категорії
Новини
Новини
Loading...