Виконуємо розпорядження влади — Голубош про блокпости в Івано-Франківську

На виїздах з міста Івано-Франківськ будуть облаштовані 5 блокпостів, які працюватимуть щодня з 08:00 до 20:00.   Про це повідомив начальник поліції Івано-Франківщини Володимир Голубош під...

На виїздах з міста Івано-Франківськ будуть облаштовані 5 блокпостів, які працюватимуть щодня з 08:00 до 20:00.

 

Про це повідомив начальник поліції Івано-Франківщини Володимир Голубош під час брифінгу сьогодні, 1 квітня, інформують “Вікна”.

“Органи місцевого самоврядування та органи виконавчої влади мають повноваження на сесіях затвердити створення контрольно-пропускних пунктів, а також визначити їх місце розташування. Зокрема, в Івано-Франківську на попередній сесії міської ради прийняли рішення про створення 5-ти контрольно-пропускних пунктів”, — зазначив очільник поліції.

За його словами, на кожному пропускному пункті буде працівник поліції, медичний працівник, а також військовослужбовці Нацгвардії України. На пропускних пунктах проводитимуть скринінг температури тіла для водіїв та пасажирів. Тих, у кого буде висока температура, оглядатиме медик та надаватиме відповідні рекомендації.

Т.в.о. голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів зазначив, що через роботу пропускних пунктів можуть утворюватися пробки, особливо зранку, і це може викликати негативні настрої серед людей. Тому він запропонував за можливості запровадити вибірковий контроль. На це Володимир Голубош відповів:

“Я все розумію. Є органи місцевого самоврядування. Вони прийняли рішення. Ми ж забезпечуємо його виконання”.

У секторі комунікації поліції Івано-Франківщини повідомили, що пости будуть розташовані в напрямках з Галича, Калуша, Богородчан, Надвірни та Тисмениці. Свою роботу вони розпочнуть завтра, 2 квітня. Поліцейські на карантинних постах виконуватимуть і свої повсякденні превентивні функції — забезпечуватимуть правопорядок та безпеку дорожнього руху.

Карантинні блокпости працюватимуть відповідно до протоколу №11 від 31.03.2020 р засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Читайте також: Антикризовий штаб з протидії поширенню COVID-19 звернувся до жителів Калуської ОТГ

Категорії
Новини
Новини
Loading...