Обов’язкова обсервація: що і як відбувається зараз на кордоні

Державна прикордонна служба очікує на рішення уряду про додаткове закриття пунктів пропуску на державному кордоні. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко...

Державна прикордонна служба очікує на рішення уряду про додаткове закриття пунктів пропуску на державному кордоні.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі “УП”.

“Очікуємо на подальші обмежувальні заходи на державному кордоні, те що анонсував прем’єр-міністр України про додаткове закриття пунктів пропуску. Як тільки таке рішення буде оприлюднене, там буде чітко видно перелік пунктів пропуску, і з якого числа це почне функціонувати”, – зазначив Демченко.

Стосовно обов’язкової обсервації для всіх, хто перетинає кордон, Демченко пояснив, хто має цим займатися.

Постановою 255, яка вносить зміни до постанови про заходи безпеки щодо недопущення коронавірусної інфекції передбачено обов’язкову обсервацію для громадян, які перетинають державний кордон. Також там є категорія людей, яких це не стосується (представники дипломатичних установ, водії вантажного транспорту, екіпажі повітряних та морських суден).

Однак додам, що місця для обов’язкової обсервації мають визначити облдержадміністрації, а також виділити транспорт для доставки людей до визначених місць. І все це має відбуватися в супроводі представників Нацполіції. Як зазначило керівництво держави, такі місця (обсервації) зараз визначаються. Не виключено, що найближчим часом ця норма буде функціонувати повністю для всіх людей, які слідують в Україну”.

Додатково: Прикордонники продовжують оформлювати інформативні згоди про самоізоляцію та надавати відповідні пам’ятки громадянам, які перетинають кордон.

За словами Демченка з 22 березня видано більше 46 тисяч згод на добровільну самоізоляцію. За цей час ДПСУ виявила майже 20 осіб, які порушили цю угоду, вони були передані представникам Національної поліції.

Читайте також: 14 п’яних водіїв та 6 крадіжок: поліція повідомила про кримінал за добу. ІНФОГРАФІКА

Категорії
Новини
Новини
Loading...