Додали в середньому по 170 гривень: 357 тисячам українців перерахували пенсії

Органи Пенсійного фонду України (ПФУ) провели автоматичний перерахунок виплат пенсіонерам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсій продовжували працювати. Про це повідомила пресслужба фонду, пише “Уніан”....

Органи Пенсійного фонду України (ПФУ) провели автоматичний перерахунок виплат пенсіонерам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсій продовжували працювати.

Про це повідомила пресслужба фонду, пише “Уніан”.

“На виконання норм частини четвертої статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” з 1 квітня 2020 року органами Пенсійного фонду України проведено автоматичний перерахунок виплат пенсіонерам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсій продовжували працювати”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що перерахунок пенсій був проведений без звернень пенсіонерів з урахуванням страхового стажу, набутого за лютий 2020 року.

“Під час проведення перерахунку обраний вигідніший для пенсіонера варіант: з урахуванням тільки страхового стажу або з урахуванням страхового стажу та заробітної плати”, – повідомили в пресслужбі.

В результаті перерахунку розмір пенсії збільшено для 357,1 тисячі осіб. Середній розмір підвищення становив 170,80 грн.

Нагадуємо, 1 квітня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення.

Зокрема, рішення включає введення з квітня 2020 року щомісячної виплати у розмірі до 500 грн пенсіонерам старше 80 років, у яких розмір пенсії не перевищує 9205 грн, а також проведення у травні 2020 року індексації пенсій на 11% для 7 млн пенсіонерів.

Крім того, у квітні буде проведена виплата одноразової допомоги в розмірі 1 тис. грн для 10 млн пенсіонерів, які отримують станом на 1 квітня 2020 року пенсію менш як 5 тис. грн.

Середній розмір пенсії в Україні станом на 1 січня 2020 року становив 3082,98 гривень.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: У Франківську одружилася закохана пара. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...