Попри карантин прикарпатці продовжують масово палити суху траву

Попри застереження та численні запобіжні заходи, до пожежно-рятувальних підрозділів стали надходити десятки повідомлень про загоряння трави на прибудинкових територіях та полях.  Причиною цього є...

Попри застереження та численні запобіжні заходи, до пожежно-рятувальних підрозділів стали надходити десятки повідомлень про загоряння трави на прибудинкових територіях та полях. 

Причиною цього є спалювання людьми сміття або залишків рослинності. За минулу добу на Прикарпатті зареєстровано 46 пожеж в природних екосистемах.

Так, 6 квітня, о 12:52 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу сухої трави в селі Великий Рожин Косівського району. До місця виклику направлено вогнеборців МПК Кути. На місці пожежі травмувалася жінка 1974 р.н. О 14:14 пожежу локалізовано, а о 14:52 – ліквідовано. Причина виникнення пожежі встановлюється.

“В усіх випадках лише завдяки оперативності підрозділів ДСНС було відвернуто загрозу більш інтенсивному розповсюдженню вогню на сусідні житлові будинки, господарські споруди та лісові масиви.

Слід зазначити, що  подібні пожежі наносять не лише матеріальні збитки, вони вкрай небезпечні для довкілля.  Також проблема полягає в тому, що з листям горить безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери.

Також нагадуємо, що дим від вогнищ у туманні та безвітряні дні може утворювати смог. В цьому випадку погіршується видимість на дорогах, що призводить до збільшення частоти ДТП. Окрім того, потрапляючи у легені, смог викликає суттєве погіршення здоров’я людини”, – йдеться у повідомленні рятувальників.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: На Тлумаччині на місці пожежі сухої трави знайшли тіло 45-річного чоловіка

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...