З початку року неповнолітні скоїли 24 кримінальні правопорушення на Прикарпатті

Аналіз стану злочинності серед дітей на Прикарпатті від початку цього року засвідчує, що в області й надалі зберігається тенденція до зменшення кількості кримінальних правопорушень,...

Аналіз стану злочинності серед дітей на Прикарпатті від початку цього року засвідчує, що в області й надалі зберігається тенденція до зменшення кількості кримінальних правопорушень, скоєних неповнолітніми та за їх участю.

“Це, звичайно, відрадно, але водночас жодним чином не означає, що працівники ювенальної превенції краю зменшуватимуть темпи протидії вчиненню правопорушень дітьми. За кожним фактом злочину – доля дитини, яка з якоїсь причини, свідомо або ж ненавмисне, переступила межу Закону. Тому ювенальні поліцейські Івано-Франківщини у кожному випадку ретельно вивчають обставини та мотиви, які призвели до скоєння неповнолітнім хлопцем чи дівчиною кримінально караного діяння, а відтак вживають відповідних заходів для їх усунення”, – йдеться у повідомленні.

За 3 місяці 2020 року діти на території Прикарпаття скоїли 24 кримінальні правопорушення. Традиційно, так би мовити, більше половини з них – майнового характеру. Цьогоріч на “рахунку” неповнолітніх 13 крадіжок та 2 пограбування. Крім того, юні правопорушники вчинили 5 хуліганств та 1 незаконне заволодіння транспортним засобом.

Загалом у скоєнні цих злочинів взяли участь 21 підліток. Слід також зазначити, що 4 кримінальні правопорушення було вчинено дітьми спільно з дорослими організаторами.

Найчастіше, як виявляється, дітей до вчинення злочинів підштовхують безконтрольність з боку батьків та негативний вплив середовища, у якому діти проводять дозвілля. Інколи до вчинення злочинів дітей спонукає скрутне матеріальне становище сім’ї. Та все ж однією з основних причин “дитячої” злочинності залишається неналежне виховання батьками своїх синів та дочок.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Прикарпатські рятувальники ліквідували 48 пожеж за добу, з них 39 – підпали трави

Категорії
Новини
Новини
Loading...