На Прикарпатті склали 22 протоколи за порушення умов самоізоляції осіб, які повернулись з-за кордону

Загалом на Франківщині зареєстровано 2988 осіб, які були закордоном і підписали письмову згоду на самоізоляцію.   Дані прикарпатців, які повернулись з-за кордону, а також...

Загалом на Франківщині зареєстровано 2988 осіб, які були закордоном і підписали письмову згоду на самоізоляцію.

 

Дані прикарпатців, які повернулись з-за кордону, а також інформація про осіб, які мають встановлений діагноз COVID-19, внесені в інформаційну підсистему “Коронавірус” в електронній базі Нацполіції. Чи не порушують вони умови карантину – перевіряють на санітарних блокпостах, пишуть Версії.

“Третю добу поспіль на межі з Закарпатською, Львівською, Тернопільською та Чернівецькою областями в нас працюють шість карантинних постів. Ще два блокпости є в селі Перегінське Рожнятівського району. Кожен такий карантинний пост протягом доби пропускає від 500 до 3000 автомобілів, в залежності від інтенсивності руху та дороги, на якій він встановлений. Поліцейські на цих постах мають планшети з доступом до електронної бази Нацполіції, де є інформація про всіх без винятку осіб, які були закордоном і підписали угоду про самоізоляцію та про осіб, які мають встановлений діагноз COVID-19. При виявленні таких осіб встановлюються об’єктивні причини перебування їх в автомобілі, а не в місцях самоізоляції. Але за три дні таких осіб у нас не було зафіксовано”, – повідомив начальник Головного управління поліції в Івано-Франківській області Володимир Голубош.

У базі інформаційної підсистеми “Коронавірус” Нацполіції є інформація про 2988 мешканців Івано-Франківської області, які були закордоном і підписали письмову згоду на самоізоляцію.

“До адміністративної відповідальності за цей час притягнуто 180 осіб, 22 протоколи складено на громадян, які не дотримуються умов самоізоляції. Тобто під час перевірок вони були відсутні за місцем проживання і знаходились в інших місцях”, – заявив головний поліціянт Прикарпаття.

Читайте також: В Україні 1 травня проіндексують пенсії – ПФУ

Категорії
Новини
Новини
Loading...