ФОПам, які призупинили свій бізнес через карантин, будуть виплачувати допомогу на дітей — міністр

Кабмін розробляє механізм виплати одному із батьків допомоги на догляд за дітьми віком до 10 років у розмірі прожиткового мінімуму – таку допомогу пропонують надавати...

Кабмін розробляє механізм виплати одному із батьків допомоги на догляд за дітьми віком до 10 років у розмірі прожиткового мінімуму – таку допомогу пропонують надавати ФОПам, які не мають найманих працівників та які на період карантину призупинили свій бізнес і втратили прибуток.

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила в ефірі програми “Право на владу”, повідомляє пресслужба відомства.

“Є фізичні особи-підприємці та інші самозайняті, яким зараз дуже складно, але вони не хочуть припиняти підприємницьку діяльність і фактично пішли у неоплачувану відпустку. Такі особи не можуть прийти у центр зайнятості та отримати статус безробітного”, – сказала Лазебна.

За її словами, такі виплати будуть здійснюватися під час дії карантину та протягом 30 днів після його завершення залежно від ситуації з карантинними заходами і станом економіки країни. 

Лазебна додала, що Кабмін уже найближчим часом ухвалить рішення про надання такої допомоги.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: 12 п’яних водіїв та 6 крадіжок: поліція повідомила про кримінал за добу. ІНФОГРАФІКА

Категорії
Новини
Новини
Loading...