Прикарпаття на п’ятому місці в Україні за дотриманням карантину

Найбільш сумлінними послідовниками карантинних обмежень в Україні є міста Львів і Тернопіль. З-поміж областей найбільш пильно дотримуються самоізоляції Київщина та Одещина. Про це свідчать...

Найбільш сумлінними послідовниками карантинних обмежень в Україні є міста Львів і Тернопіль. З-поміж областей найбільш пильно дотримуються самоізоляції Київщина та Одещина.

Про це свідчать дані, поширені компанією “Київстар”, на основі аналізу пересування абонентів. Система відстежувала зміни базових станцій телефонами групи абонентів і віддалення від зони переважного місця розташування на радіус понад 1 км упродовж календарного дня, за який виконується розрахунок даних, пише Збруч.

Виявилося, що найбільша “осілість” властива Київщині – 29,2% абонентів обмежили своє пересування на період самоізоляції. 

Індекс дотримання самоізоляції на Одещині становить 21,9%, на Харківщині – 19,15%, на Львівщині – 18,8%, у Дніпропетровській області (Дніпропетровськ – колишня назва міста Дніпра) – 18,3%.

Доволі сумлінні Полтавська (16,8%), Запорізька (16,2%), Тернопільська (15,8%) та Івано-Франківська області (15,8%).

З-поміж міст найсумліннішими є Львів (62%) і Тернопіль (59%).

Далі за лідерами – Черкаси (48%), Рівне (42%), Івано-Франківськ (37%).

 “Ми сподіваємося, що наочна ілюстрація важливої та корисної інформації у вигляді інтерактивних графіків і карт, побудованих на основі даних big data, допоможе користувачам краще зрозуміти, що відбувається”, – прокоментував представник “Київстару” Павло Даніман.

 Минулого тижня Міністерство цифрової трансформації України на основі даних мобільних операторів створило карту, на котрій зафіксовано дотримання правил самоізоляції особами, котрі повернулися з-за кордону.

 

Як повідомив віцепрем’єр з питань діджиталізації Михайло Федоров, за допомогою аналізу великого обсягу даних аналітики визначили населені пункти, в яких мешкають люди, що повернулись з-за кордону впродовж попередніх двох тижнів і найменше дотримувалися карантину.

Читайте також: На Прикарпатті продовжують ремонтувати дороги. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...