Яку зарплатню отримують прикарпатські медичні працівники. ВІДЕО

Урядовці пообіцяли медикам доплати в 300% від окладу за роботу з пацієнтами хворими на коронавірус. В Івано-Франківську теж сподівались на збільшену медичну субвенцію з...

Урядовці пообіцяли медикам доплати в 300% від окладу за роботу з пацієнтами хворими на коронавірус.

В Івано-Франківську теж сподівались на збільшену медичну субвенцію з Києва, але в МОЗ зазначили, щоби шукали кошти на доплати у місцевих бюджетах. Та економіка краю зупинилася. За два місяці місто недоотримало майже 60 млн грн., йдеться у сюжеті  Фактів ICTV.

Міський голова та його заступники вирішили місячну зарплатню віддати у так званий медичний фонд. Додатково задля економії кожен працівник міськради піде у двотижневу відпустку за власний рахунок. Це дозволить зекономити 7,5 млн грн, їх планують віддати на квітневі доплати медикам.

У Калуші із 30 працівників інфекційного відділення семеро – інфіковані. Молодшого медичного персоналу бракує. Лікар-інфекціоніст Уляна Козак каже: медики звільняються, плачуть. Ситуація нестабільна, всі обіцяють, але поки ніхто не доплачує.

У Кабміні кажуть: у регіони спрямували на доплату медика майже 1 млрд. грн. За березень нарахують 300 5 від окладу, у квітні сума має бути більшою, оскільки депутати ухвалили зміни до бюджету.

Детальніше в сюжеті.

Читайте також: Стало відомо, скільки платитимуть прикарпатці за газ у квітні

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...