Прикарпатцям нагадали про необхідність дотримання карантинних заходів

Сьогодні на онлайн-брифінгу перший заступник голови обласної державної адміністрації Марія Савка розповіла про стан захворюваності на COVID-19 на Прикарпатті. За минулу добу лабораторними установами...
Сьогодні на онлайн-брифінгу перший заступник голови обласної державної адміністрації Марія Савка розповіла про стан захворюваності на COVID-19 на Прикарпатті.

За минулу добу лабораторними установами області підтверджено 22 нових випадків COVID-19, захворілих дітей немає. Приріст захворювання склав менше  двох відсотків.

Загалом, з початку епідемії захворіли 1166 жителів області, серед них 277 – медичні працівники. Найбільшу кількість хворих виявлено в Івано-Франківську – 328, Калуші та  Калуському районі – 143, Тисменицькому районі -112.

За минулу добу є два лабораторно підтверджених летальних випадки: медсестра з Косова -59 років та дівчина-студентка з Івано-Франківська – 19 років. Також вчора ввечері стало відомо про смерть завідувача відділу Прикарпатського клінічного онкологічного центру Ігора Закала. Всього з початку епідемії на Івано-Франківщині зареєстровано 65 летальних випадків від COVID-19.

На Прикарпатті за добу одужали 89 пацієнтів, а, загалом, ця цифра складає  423 особи, що майже 40 відсотків від захворілих.

Окремо посадовиця зупинилася на питаннях надходження в область гуманітарних вантажів із засобами індивідуального захисту.

Сьогодні від державної компанії «Укргазвидобування» передано медичним закладам області гуманітарний вантаж на суму майже 35 млн грн: 60 тисяч костюмів, рентгенапарат, 7 апаратів УЗД та 25 моніторів пацієнта. Завтра обласній інфекційній лікарні буде передано сучасний високотехнологічний апарат ШВЛ.

«Хочу нагадати, що карантинні заходи у нас продовжено. Керівники тих закладів, які запрацювали з понеділка, повинні дотримуватися рекомендацій Держпродспоживслужби щодо забезпечення карантину», – наголосила Марія Савка.

 Читайте також: Травневі заморозки пошкодили урожай прикарпатців

 
Категорії
Новини
Новини
Loading...