Жителя Микуличина, який впродовж років скидав сміття у лісі, заставили поприбирати. ФОТО

Уроком на усе життя стануть для жителя Микуличина, який впродовж кількох років скидав сміття на території Карпатського національного природного парку. А все почалося з допису...

Уроком на усе життя стануть для жителя Микуличина, який впродовж кількох років скидав сміття на території Карпатського національного природного парку.

А все почалося з допису у групі “Моє Яремче” у соціальній мережі Facebook, пише “Суспільне”.

“Це сміття сфотографував і виклав у групі “Моє Яремче” невідомий. Мабуть, хтось з місцевих жителів, з фейкової сторінки, – розповідає депутат Яремчанської міської ради Петро Куртяк. – Побачивши допис, я поїхав на місце і побачив жахливі речі – купи відходів приблизно на площі 10х10 м кв”.

Перебравши там кілька папірців, Петро Куртяк знайшов підтверджувальні докази, чиє сміття. Депутат зателефонував до власника стихійного сміттєзвалища і запропонував йому поприбирати.

“Чотири таких партії сміття він назбирав. Людина побажала виправити свою провину. Ми йому не перешкоджали. Я думаю, що своїх дітей він буде виховувати правильно і більше таких речей не допускатиме. Я просто впевнений, що ситуація, яка склалася, буде доброю наукою не лише для цього жителя Микуличина, а й для інших”, – каже Петро Куртяк.

Сільське комунальне підприємство Микуличинської сільської ради дало вантажівку, і сміття вивезли на полігон.

Прикарпатця, який впродовж років скидав сміття у лісі, заставили поприбирати

Сім’я з Микуличина не один рік скидала туди відходи. Живе неподалік – за 50 метрів. Стихійне сміттєзвалище односельчани не бачили, бо там ніхто не ходить. Колись давно була стежина, але згодом усе позаростало.

Якщо ви виявили несанкціоноване сміттєзвалище, то ви можете написати звернення до органу місцевого самоврядування, написати скаргу до територіального управління Державної екологічної інспекції Карпатського округу чи зателефонувати на “гарячу лінію”: 0342 72 22 95.

Прикарпатця, який впродовж років скидав сміття у лісі, заставили поприбирати

Читайте також: Поліцейські Івано-Франківщини розслідують травмування молодика внаслідок наїзду потяга

Категорії
Новини
Новини
Loading...