Фонд держмайна за 6 млн грн продає частину санаторію неподалік Трускавця

Держава віддала на приватизацію грязелікарню та відпочинкові корпуси «Нафтусі Прикарпаття» Фонд державного майна України (ФДМУ) виставив на продаж частину санаторію «Нафтуся Прикарпаття», що розташований...

Держава віддала на приватизацію грязелікарню та відпочинкові корпуси «Нафтусі Прикарпаття»


Фонд державного майна України (ФДМУ) виставив на продаж частину санаторію «Нафтуся Прикарпаття», що розташований в рекреаційній зоні між Бориславом, Дрогобичем та Трускавцем у селі Модричі. Аукціон має відбутися на початку червня, початкову вартість кількох об’єктів на території оздоровчого комплексу визначили у 6,1 млн грн, повідомляє Захід

Як йдеться в інформаційному повідомленні на сайті ФДМУ, заплановано продати чотири будівлі, які є частиною майнового комплексу санаторію. Це водогрязелікарня площею 1,1 тис. м2, пансіонат площею 3,4 тис. м2, будівля клубу-їдальні площею 1,6 тис. м2 та п’ятиповерховий спальний корпус площею 3 тис. м2.

Усі об’єкти були введені в експлуатацію впродовж 1977-1986 рр. та нині перебувають в задовільному стані.

«Територія санаторію «Нафтуся Прикарпаття» перебуває у приватній власності. Лот – це чотири будівлі, які перебувають в власності держави і водночас в держави їх орендує санаторій. Їхній стан, так би мовити, радянський. Але це не є закинуті будівлі, санаторій ними користується та сплачує орендну платню», – повідомила в коментарі ZAXID.NET голова відділу малої приватизації Регіонального відділення ФДМУ у Львівській, Закарпатській та Волинській областях Оксана Дідик.

 

Аукціон в системі «ProZorro.Продажі» має відбутися 4 червня, стартова вартість об’єкта становить 6,1 млн грн без ПДВ. Відомо також, що термін оренди цих державних будівель санаторієм спливе 2036 та 2060 рр. У разі продажу угоди оренди залишаться чинними для нового власника приватизованого майна.

 

Загалом санаторій «Нафтуся Прикарпаття» здатен прийняти близько 500 відпочивальників і надає різні санаторно-курортні послуги, зокрема на його території розташований бювет з мінеральною водою.

 

Санаторій відкрили за радянських часів, він обслуговував працівників Дрогобицького машинобудівного та дослідного заводів, «Бориславнафтогазу», державного підприємства по транспортуванню нафти «Дружба» та інших. Нині в цьому закладі приймають різних відпочивальників. Власником санаторію та землі є недержавна організація – львівський обласний осередок Профспілки працівників нафтової та газової промисловості.

Читайте також: На Прикарпатті знову прогнозують заморозки

Категорії
Новини
Новини
Loading...