В Івано-Франківській ОДА відбулася нарада щодо роботи медичних закладів

Обговорено питання щодо контрактування з НСЗУ за пакетами послуг, пов’язаних із наданням медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, стану фінансування за укладеними...
Обговорено питання щодо контрактування з НСЗУ за пакетами послуг, пов’язаних із наданням медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, стану фінансування за укладеними угодами.

Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки, за участю посадовців департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради та керівників закладів охорони здоров’я, які визначені для лікування хворих на коронавірусну хворобу, відбулася робоча нарада.

Окремо наголошено на необхідності здійснення першочергових розрахунків із оплати праці, зокрема, додаткових доплат  в розмірі до 300% працівникам, які були безпосередньо зайняті наданням допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою протягом квітня та травня.

Заслухано основні зауваження та пропозиції керівників комунальних некомерційних підприємств для врегулювання проблемних питань у ході впровадження другого етапу медичної реформи.

У зв’язку з набуттям, починаючи з 19.05.2020 року, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою підвищення спроможності системи охорони здоров’я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким, зокрема, передбачено щотижневе обов’язкове оприлюднення на офіційному веб-сайті Кабінету міністрів України інформації про забезпеченість закладів охорони здоров’я лікарськими засобами, медичними виробами, медичним обладнанням, засобами індивідуального захисту, необхідними для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби (COVID-19), а також про кількість та кваліфікацію залученого медичного персоналу, звернуто увагу керівників КНП на щоденному оновленні відповідної інформації відповідно до реального стану справ, а також на необхідності створення в закладах достатнього резерву ліків та засобів захисту.

Порушено й питання страхування медичних працівників на випадок  їх захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19). Обговорено можливі шляхи і джерела такого страхування. Таку ініціативу підтримали керівники комунальних некомерційних підприємств.

Відмічено злагоджену роботу керівників закладів в умовах епідемії та підкреслено на необхідності подальшого планування розвитку закладів в нових умовах фінансування.

Читайте також: У франківській ЦМКЛ померли три людини з підозрою на коронавірус

Категорії
Новини
Новини
Loading...