Прикарпатських пасічників дотуватимуть з Держбюджету

200 гривень на одну бджолину родину зможуть отримати зареєстровані пасічники від держави. Дотації пасічникам надаватимуть у межах Держпрограми відшкодування вартості племінних тварин та генетичного...

200 гривень на одну бджолину родину зможуть отримати зареєстровані пасічники від держави. Дотації пасічникам надаватимуть у межах Держпрограми відшкодування вартості племінних тварин та генетичного матеріалу.

Про це сьогодні розповів виконувач обов’язків директора обласного департаменту агропромислового розвитку Степан Вінтонович, пише “Суспільне”.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20-го травня 2020 року № 395 затверджено порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції. Цим порядком, зокрема, передбачено надання державної субвенції на безповоротній основі власникам пасіки від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень на одну бджолину родину”, – каже Степан Вінтонович.

Максимальний розмір дотації – 60 000 гривень на одного власника пасіки. Документи будуть приймати органи місцевого самоврядування.

Два звернення про отруєння бджіл зареєстрували в управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області у цьому році. Про це сьогодні під час онлайн-семінару для пасічників розповів перший заступник начальника обласного управління Держпродспоживслужби Микола Сендецький.

Читайте також: На Тисмениччині під час пожежі вогнеборці врятували чоловіка. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...