На Прикарпатті 1116 людей одужали від COVID-19

Про це сьогодні під час онлайн-брифінгу щодо ситуації, пов’язаної із поширенням в області коронавірусної хвороби, повідомила перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка. Управлінець зазначила,...
Про це сьогодні під час онлайн-брифінгу щодо ситуації, пов’язаної із поширенням в області коронавірусної хвороби, повідомила перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка.

Управлінець зазначила, що впродовж останніх трьох днів лабораторіями Прикарпаття проведено 1135 досліджень на виявлення COVID-19, серед яких виявлено 79 позитивних результатів. Окрім того, зафіксовано чотири летальних випадки, інформує пресслужба Івано-Франківської ОДА.

Слід додати, що від початку поширення хвороби в області на COVID-19 захворіли 1360 осіб, з них 24 дитини. Захворюваність виявлено у 364 медичних працівників. Разом з тим, на результати сьогодні очікують ще 234 особи. Варто наголосити, що за даними закладів охорони здоров’я Івано-Франківщини, одужали від COVID-19 1116 пацієнтів.

За словами Марії Савки, найбільша кількість хворих на коронавірус наявна в обласному центрі, а також місті Калуші та Калуському і Надвірнянському районах. Найменше хворих на Верховинщині. Також найвищий показник летальності від COVID-19 в місті Івано-Франківську. У медичні заклади госпіталізовано 511 пацієнтів, серед яких у відділеннях інтенсивної терапії перебувають 33 людей.

Марія Савка також зазначила, що наразі заклади охорони здоров’я області, які надають допомогу у лікування від COVID-19, забезпечені засобами індивідуального захисту та необхідними медикаментами і препаратами для боротьби з хворобою. Загалом забезпеченість лікарень складає 64 відсотки, а медичних працівників – 82 відсотки.

“Сьогодні область переходить до третього етапу послаблення карантинних заходів, – підкреслила Марія Савка. – Однак не варто забувати про небезпеку COVID-19. Тож закликаю мешканців краю дотримуватися карантинних заходів, зокрема соціальної дистанції, та носити маски і стежити за власним здоров’ям”.

Читайте також: В Україні зафіксували 22811 випадків COVID-19, на Прикарпатті – 1360

Категорії
Новини
Новини
Loading...