У Франківську на даху будівлі міськради встановили метеостанцію – слідкувати за даними можна онлайн

На даху адміністративної будівлі міської ради встановлено сучасну метеорологічну станцію, яка кожну хвилину збирає метеодані. Про це інформує Івано-Франківська міська рада. Відділ програмного та комп’ютерного...

На даху адміністративної будівлі міської ради встановлено сучасну метеорологічну станцію, яка кожну хвилину збирає метеодані.

Про це інформує Івано-Франківська міська рада.

Відділ програмного та комп’ютерного забезпечення міської ради встановив сучасну метеорологічну станцію, яка кожну хвилину збирає метеодані і одразу ж передає на сервер. Станція стежить за температурою, вологістю повітря, атмосферним тиском, напрямом і силою вітру, точкою роси, кількістю опадів, рівнем ультрафіолетового випромінювання.

Реалізація цього проєкту спрямована на випередження негод на території міста. Метеостанція миттєво передає інформацію у службу оперативного реагування та службу з надзвичайних ситуацій. Також усі показники станції будь-хто може бачити в он-лайн режимі на спеціально створеному порталі http://weather.mvk.if.ua/

“Івано-Франківська міська рада – перша в Україні впроваджує такий проект з метеобезпеки. Сподіваємося, він допоможе зробити життя в місті ще безпечнішим та кращим”, – йдеться у повідомленні.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Посівам зернових культур на Франківщині загрожують хвороби та шкідники – Держпродспоживслужба

Категорії
Новини
Новини
Loading...