Медичні заклади Прикарпаття, які лікують хворих на COVID-19, в числі найбільш забезпечених профільним обладнанням у державі

На цьому сьогодні під час чергового онлайн-брифінгу наголосив голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів. Керівник області зазначив, що на сьогодні рівень забезпеченості закладів охорони...
На цьому сьогодні під час чергового онлайн-брифінгу наголосив голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів.

Керівник області зазначив, що на сьогодні рівень забезпеченості закладів охорони здоров’я Івано-Франківщини засобами індивідуального захисту відповідно до місячної норми складає 70 відсотків від потреби, інформує пресслужба Івано-Франківської ОДА.

«Усі лікувальні заклади області, які спеціалізуються на коронавірусних хворих, на належному рівні забезпечені засобами індивідуального захисту, – підкреслив Віталій Федорів. – Окрім того, за рівнем забезпеченості обладнанням область перебуває в авангарді, оскільки відсоток наявного медичного оснащення складає 94 відсотки. До слова, це один із найвищих показників у державі».

За словами Віталія Федоріва, забезпеченість закладів охорони здоров’я усім необхідним – це прямий обов’язок обласної влади. Разом тим, усі медустанови, які лікують хворих на коронавірус, отримали гарантії по пакету COVID-19, який передбачає підвищені виплати із заробітної плати, забезпеченість необхідним обладнанням та засобами індивідуального захисту.

Нагадаємо, що станом на 2 червня в області виявлено 1442 хворих на коронавірус. Протягом доби зафіксовано 22 нових випадки. Одужали, – за інформацією Центру громадського здоров’я України, – 843 особи. Летальних випадків зафіксовано 83.

Також, за словами Віталія Федоріва, вдалося помітно збільшити подобове проведення тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції. Наразі за добу проводиться у середньому 300 діагностик. Упродовж останніх 24-х годин зроблено 350 тестів.

Щодо послаблення карантинних заходів, то варто відмітити, що станом на 1 червня на Прикарпатті відновили роботу 48 дитячих дошкільних заклади, – а це 229 груп. Таким чином, для 2144 дошкільнят створили безпечні умови перебування, передбачені Міністерством охорони здоров’я України.

Читайте також: На Прикарпатті розпочинається призов на строкову військову службу

Категорії
Новини
Новини
Loading...