Поліцейські, які у відділку принижували хлопців, не визнають свою вину. ВІДЕО

30 травня в Івано-Франківську поліція затримала двох людей, один з яких був неповнолітній. Днями на дії поліцейських, які затримували порушників надійшла скарга. Батько неповнолітнього...

30 травня в Івано-Франківську поліція затримала двох людей, один з яких був неповнолітній.

Днями на дії поліцейських, які затримували порушників надійшла скарга. Батько неповнолітнього хлопця стверджував, що правоохоронці неправомірно діяли, неадекватно спілкувалися, принижували його сина і товариша. Чоловік надав поліцейським аудіозаписи розмови, пише МІСТО.

На аудіозаписі чітко чути, як правоохоронці принижують затриманих, фотографують їхні татуювання, беруть відбитки пальців та погрожують побити.

“30 травня працівники поліції побачили неподалік відділку бійку. Вони зробили хлопцям зауваження та забрали їх до відділку для складання протоколу”, – каже виконуючий обов’язків заступника голови ГУНП в Івано-Франківській області Олександр Білейчук.

В поліції кажуть, що правоохоронці не мали права фотографувати хлопців та брати у них відбитки пальців.

Оскільки один з хлопців неповнолітній, то вже після конфлікту до відділку викликали працівників ювенальної превенції та батька затриманого. Тільки після цього було складено адмінпротокол за статтею 173 (дрібне хуліганство) безпосередньо на хлопця, оскільки він вже досяг віку адмінвідповідальності. На його повнолітнього товариша склали протокол за статтею 178 (розпивання алкогольних напоїв у громадському місці).

Наразі справу направили в ДБР. Свою вину поліцейські не визнають і відмовляються пояснювати інцидент. Колеги обвинувачених їздили додому до неповнолітнього хлопця та просили вибачення за ганебну поведінку колег.

Додамо, що один з поліцейських був дільничим офіцером, мав більше 10 років вислуги. Інший мав до 5 років вислуги, був прийнятий одразу після навчального закладу. Наразі їх обох звільнено з посади. Всіх, хто був у відділку на той час – понижено.

Читайте також: На Прикарпатті двох поліцейських звільнено з лав поліції, ще трьох – притягнено до дисциплінарної відповідальності

Категорії
Новини
Новини
Loading...