Житель Городенки незаконно під’єднався до газопроводу: йому загрожує штраф від 200 тисяч гривень

Працівники “Івано-Франківськгазу” виявили несанкціоновану врізку у Городенці. При демонтажі газового лічильника на повірку, в мешканця приватного будинку в Городенці газовики виявили незаконну врізку. Власник...

Працівники “Івано-Франківськгазу” виявили несанкціоновану врізку у Городенці.

При демонтажі газового лічильника на повірку, в мешканця приватного будинку в Городенці газовики виявили незаконну врізку. Власник облаштував врізку у ввідний газопровід в обхід лічильника. І таким чином споживав необлікований газ, пише Галка.

Такими діями порушник не лише завдав суттєвих збитків підприємству, але й поставив під загрозу своє життя та життя оточуючих мешканців. Оскільки самовільне втручання в систему газопостачання може призвести до витоків, накопичення газу і, як наслідок – вибуху. Завдяки вчасному виявленню такого факту, фахівцям “Івано-Франківськгазу” вдалося попередити аварійну ситуацію. А порушнику, згідно вимог законодавства, доведеться відшкодувати завдані збитки. Розмір відшкодування за таке порушення може складати від 200 до 300 тисяч гривень.

“Ми постійно здійснюємо перевірки для виявлення фактів крадіжок газу. Для цього застосовуємо як сучасне обладнання, так і проводимо аналітику обсягів споживання газу. Наприклад, якщо в якомусь домоволодінні обсяги споживання суттєво знизилися та не відповідають встановленим газовим приладам – є підстави провести перевірку”, – розповідає комерційний директор АТ «Івано-Франківськгаз» Віктор Кедик.

Загалом з початку 2020 року  виявлено 43 втручання в лічильники газу та 5 несанкціонованих врізок.

Читайте також: В Івано-Франківську помер 83-річний священник. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...