Прикарпатські атовці та волонтери щодня розвозять воду постраждалим від повені. ФОТО/ВІДЕО

Учасники Івано-Франківської міської Асоціації учасників АТО та ГО “Спілка волонтерів Прикарпаття” щодня розвозять по 2 тонни питної води по селах, які постраждали під час...

Учасники Івано-Франківської міської Асоціації учасників АТО та ГО “Спілка волонтерів Прикарпаття” щодня розвозять по 2 тонни питної води по селах, які постраждали під час повені.

30-го червня допомогу привезли у Підпечери, пише “Суспільне”.

Житель села Михайло Пігут розповідає, що під час паводку вода була під дверима будинку, а підвал досі затоплений: “В нас ні картоплі, ні городини, нічого немає. Питної води в нас немає. В криницях вода каламутна”.

Чоловік каже, коли розлилася річка Ворона, їх “відрізало” від усіх. До його родини з допомогою ніхто не приплив.

“Жодного разу не бачив, щоб човен пропливав. Хліб та воду доставила вже, коли вода майже спала. В.о. старости села не з’являлася жодного разу. Її тут по сьогоднішній час не було”, – розповідає Михайло Пігут.

Представник Івано-Франківської міської Асоціації учасників АТО Назар Кішак каже, що допомагати почали з перших днів. За день роздають по дві тонни.

“Ми привозимо людям воду. Людям з інвалідністю ми також даємо продукти. Але акцент ставимо все ж таки на воду. Криниці затопило, вода жовта та непридатна до споживання. Я створив групу “Цивільні рятувальники”. Там люди пишуть, що можуть допомогти. Вони при’їжджають, ми їх завантажуємо і даємо напрямок, куди їхти”, – розповів Назар Кішак.

Атовці з волонтерами щодня розвозять воду постраждалим від повені прикарпатцям

В.о. старости села Підпечери Ярослава Довженко каже, що у перший день паводку воду у селі не розвозили нікому.

“Мені здається, люди мали знали, що раз ідуть дощі, треба запастися водою. Так роблять всі нормальні люди, запасаються водою та хлібом, а не чекають, що їм превезуть. А раз так сталося, то ми, звичайно, що відреагували”, – каже Ярослава Довженко.

Нагадуємо, у Підпечерах Івано-Франківської ОТГ річка Ворона затопила половину домогосподарств. Всього у цьому селі 820 обійсть. Люди залишилися без питної води та харчів.

Читайте також: Жителі Гвозда домагаються компенсації за збитки від минулорічної негоди. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...