Майже два тижні без газу. Прикарпатці просять допомогти, газовики рахують вартість робіт

Шести селам Матеївецької об’єднаної територіальної громади вже майже два тижні припинено газопостачання через паводок. Про це повідомив в.о. сільського голови Любомир Веселовський у спільноті “Агенція розвитку...

Шести селам Матеївецької об’єднаної територіальної громади вже майже два тижні припинено газопостачання через паводок.

Про це повідомив в.о. сільського голови Любомир Веселовський у спільноті “Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття”, пише “Суспільне”.

Негода пошкодила провід, який проходить через територію ОТГ.

Громада вже зверталася до органів державної влади про допомогу. Утім жодної офіційної відповіді від чиновників жителі так і не отримали, – заявив Любомир Веселовський.

“Внаслідок пошкодження газопроводу частина населених пунктів громади – Дебеславці, Ганнів, Залуччя, Тростянка, Кропивище, Пилипи – нині залишились без газопостачання”, – пише в.о. сільського голови.

Під час селекторної наради Любомир Веселовський поінформував про ситуацію першу заступницю голови ОДА Марію Савку:

“Посадовець дала доручення профільним структурним підрозділам ОДА розібратись у цій ситуації. Проте до цього часу від них не надійшло жодної інформації”.

Керівник одного із газових підприємств області повідомив, що налагодити постачання газу зможуть лише за умови співфінансування.

“За їхніми підрахунками, вартість такого проєкту становить від трьох до п’яти млн грн. Ми не є багатою громадою, а тому не маємо можливостей виділення таких коштів на ремонт газопроводів”, – сказав Любомир Веселовський.

В.о сільського голови просить допомогти, адже окрім того, що люди живуть майже два тижні без газу, то ще й два села затопило під час паводку.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Житель Франківська створив карту з віком будинків Станиславова. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...