Один з пацієнтів втік: У поліції розповіли, як викрили фальшиві реабілітаційні центри

6 липня поліція припинила незаконне функціонування закладів у Івано-Франківську та в с. Угринів, які під вивіскою реабілітаційних центрів для алко- та наркозалежних осіб незаконно...

6 липня поліція припинила незаконне функціонування закладів у Івано-Франківську та в с. Угринів, які під вивіскою реабілітаційних центрів для алко- та наркозалежних осіб незаконно утримували людей.

Ці центри діяли на території області понад рік, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як повідомив заступник начальника ГУНП в області Володимир Яцюк, більша частина організаторів бізнесу вихідці з інших областей, місцевих практично не було.

“Організатори винаймали будинки, маскували свою діяльність під благодійний фонд. Жодних медпрацівників у них не було. Вони розповсюджували свої брошури через “волонтерів”. Вони вербували осіб, які займалися домовленостями, обговорювали ціну та час, коли забрати осіб з місця проживання. Забирали цих людей в основному вночі. За це Центр отримував від 8 до 15 тисяч гривень. Для лікування у них фахівців не було. В людей забирали документи і засоби зв’язку. За ними стежили, щоб у них не було зв’язку зі світом. Один з пацієнтів втік і повідомив у поліцію про те, що його вночі вивезли з дому і незаконно там утримували”,- каже поліцейський.

Організаторам світить від 5 до 10 років. Пацієнтам, які потребують реабілітації, надають допомогу, решту – відправили додому.

Читайте також: Стали відомі деталі ДТП на Калущині, де 15-річний водій перевернувся на Lexus. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...