На Прикарпатті зацвіло лавандове поле. ВІДЕО

На Прикарпатті зацвіло лавандове поле. Створити український Прованс у Коршівській ОТГ вдалося тутешньому мешканцю Івану Коцабі. Разом із дружиною доглядають за 7 тисячами кущів...

На Прикарпатті зацвіло лавандове поле.

Створити український Прованс у Коршівській ОТГ вдалося тутешньому мешканцю Івану Коцабі.

Разом із дружиною доглядають за 7 тисячами кущів лаванди.

Околиця Коршева, що на Івано-Франківщині. У період цвітіння лаванди сюди приїжджають охочі помилуватися краєвидами та подихати ароматним лавандовим повітрям, зробити яскраві фото.

Прованс на Прикарпатті почали облаштовувати Іван Коцаба з дружиною. Токар за фахом та пасічник за покликанням вирішили посадити лаванду, аби надати меду особливого запаху.

Розпочали з невеликої грядки. Три роки тому посадили усього 10 кущів. Вже тепер лавандове поле налічує понад 7 тисяч саджанців.

Цінують господарі свою лаванду не лише за джерело унікального меду, але й вигляд та запах, який заполонив усю територію довкола, а ще з лаванди уже розпочали виготовляти ефірну олію.

Лаванда невибаглива рослинка каже дружина Івана Коцаби – Анна. Не любить надто вологу, росте на сонці. Вирощуючи її у Коршеві, застосовують механічну обробку та жодної хімії.

Своє лавандове поле подружжя мріє розширити до гектара, а поки радіють гостям, які приїжджають подивитися на їхню фіолетову лаванду та із задоволенням розповідають усім охочим про унікальні властивості рослинки та дарують на згадку кілька гілочок ароматного цвіту.

Читайте також: Ринки, перукарні, спортзали, транспорт: де на Франківщині найбільше порушують карантин

Категорії
Новини
Новини
Loading...