У Франківську відкриють музей спорту

Табличок “руками не чіпати” не буде   У Франківську готуються до відкриття єдиного в Україні музею спорту. Про це розповіли у виданні “Прикарпаття Online“...

Табличок “руками не чіпати” не буде

 

У Франківську готуються до відкриття єдиного в Україні музею спорту. Про це розповіли у виданні “Прикарпаття Online

 

Франківський музей спорту належить фізкультурно-спортивному товариству “Україна”. Він розташований праворуч від стадіону “Рух”.

“Івано-Франківська крайова організація ВФСТ“Україна” готується до відкриття музею спорту за адресою: Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 128а…”, – сказано в повідомленні спортивного об’єднання в соцмережі Facebook.

У цьому музеї зібрано унікальні експонати, які датовані від 1946 року. Вони належать великим українським спортсменам. Серед них: 53 кубка (в одному екземплярі), кімоно, медалі чемпіонські пояси, тенісні ракетки, боксерські рукавиці та багато іншого.

Крім цього, на стінах музею розташовано безліч фотографій українських спортсменів.

“Цей музей, як і спільнота, теж називається “Україна”, і він єдиний в нашій державі. Хоч у 1965 році біля стадіону “Динамо” в Києві відкрився музей “Слави спорту”. Дійсно назва не дуже, бо спорт – це не завжди тільки слава. Той музей не працює вже близько п’яти років, і експонатів там зовсім мало”, – заявив Фотуйма Олександр, директор музею, керівник Івано-Франківської крайової організації ФСТ “Україна”.

Олександр Фотуйма каже, що не хоче, щоб музей перетворився на звичайний склад експонатів, тому з часом тут з’являться цікаві заходи за участю молоді і спортсменів.

Творці музею обіцяють, що табличок з написом “руками не чіпати” в музеї не буде, тому всі охочі зможуть досконально вивчити експонати.

Читайте також: Один з пацієнтів втік: У поліції розповіли, як викрили фальшиві реабілітаційні центри

Категорії
Новини
Новини
Loading...