На Долинщині знайшли залишки німецького літака. ФОТО/ВІДЕО

Місце падіння німецького літака Heinkel-111 знайшли пошуковці п’ятого липня у горах на Долинщині. Шукали його 13 учасників групи “Пошук літаків Другої світової війни в...

Місце падіння німецького літака Heinkel-111 знайшли пошуковці п’ятого липня у горах на Долинщині. Шукали його 13 учасників групи “Пошук літаків Другої світової війни в Україні”.

Історію падіння цього літака досліджували три роки. Він летів з Польщі в Україну, але дорогою розбився, пише “Суспільне”.

“Літак Heinkel-111 летів орієнтовно в район Чернівців. Через погодні умови він врізався в гору. Пілоти загинули на місці. Ми знайшли їхні кістки, персональні речі та ідентифікаційні номери, за якими визначили імена”, – розповів учасник пошукової групи Андрій Риштун.

На Прикарпатті знайшли залишки німецького літака

Серед знайдених речей – жетон пілота, підошви взуття, деталі парашута, генератор Bosh, елементи шасі, вихлопної системи та двигуна.

На місці аварії на дереві пошуковці встановили табличку з іменами загиблих. Щодо знахідок, їх в майбутньому розмістять у музеї збитих літаків.

На Прикарпатті знайшли залишки німецького літака

Читайте також: На Прикарпатті зацвіло лавандове поле (відео)

Категорії
Новини
Новини
Loading...