У Калуській дитячій поліклініці готуються до великого ремонту

Рішення про передачу Калуському міському центру первинної медико-санітарної допомоги будівлі дитячої поліклініки на вул. Будівельників міська рада затвердила наприкінці червня. Йому передувала суперечка між...

Рішення про передачу Калуському міському центру первинної медико-санітарної допомоги будівлі дитячої поліклініки на вул. Будівельників міська рада затвердила наприкінці червня. Йому передувала суперечка між двома медичними закладами міста — міським центром і Калуською ЦРЛ, в оперативному управлінні якої перебувала уся дитяча поліклініка.

Спочатку, у травні, центру передали другий поверх поліклініки і частину першого. Згодом міський голова наклав вето на рішення міської ради у частині передачі приміщень першого поверху — проти виступив колектив дитячої поліклініки. Втім сторони швидко досягли порозуміння, пишуть “Вікна”.

І хоча від часу передачі дитячої поліклініки міському центру минулого всього близько двох тижнів, тут вже встигли зробити значний обсяг роботи. Як повідомив головний лікар міського центру первинної медико-санітарної допомоги Михайло Гаврилишин, станом на 8 липня вже закуплено дві пари дверей та охоронна система безпеки для третього поверху, також змонтовано комп’ютерну мережу, у кабінетах ставлять комп’ютери.

Крім того, за словами Михайла Гаврилишина, вже підготовлено кошторис капітального ремонту приміщень на третьому поверсі та частини приміщень  на першому поверсі поліклініки на 1,6 млн гривень. Підготовлено і документацію на заміну електромереж та електрощитових та договір на збільшення потужності на 45 кВт. Паралельно буде вирішуватися питання водопостачання і водовідведення до кабінетів.  Роботи міський центр в основному виконуватиме своїми силами, але тут розраховують і на підтримку з міського бюджету. Зокрема  у заміні і збільшенні діаметру каналізаційної труби, яка іде від будівлі дитячої поліклініки — порахували що стара не справиться з відведенням більшого обсягу стоків. Усі ці роботи планують виконати до кінця поточного року.

За словами Михайла Гаврилишина, питання, яке хвилювало колектив, вже вирішено — люди оформлені на роботу у міському центрі первинної медико-санітарної допомоги.

Нагадаємо, другий поверх дитячої поліклініки фактично передали міському центру раніше, тут працюють лікарі-педіатри. Капітальний ремонт на другому поверсі було зроблено торік.

Читайте також: На Франківщині стало відомо про четверту жертву стихії

Категорії
Новини
Новини
Loading...