“Ми не допустимо зловживань щодо виплати матеріальної допомоги постраждалим внаслідок повені”, – Віталій Федорів. ФОТО

На цьому сьогодні, перебуваючи з робочою поїздкою у Галицькому та Рогатинському районах, наголосив голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів. Про це інформує пресслужба Івано-Франківської...

На цьому сьогодні, перебуваючи з робочою поїздкою у Галицькому та Рогатинському районах, наголосив голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів.

Про це інформує пресслужба Івано-Франківської ОДА.

“Для ліквідації наслідків стихії в області Урядом спрямовано 480 мільйонів гривень. Частина суми, – а це наразі близько 100 мільйонів гривень, – будуть направлені на виплату матеріальної допомоги постраждалим жителям Прикарпаття. Постановою, згідно з якою виплачуватимуться кошти, чітко прописано механізм надання фінансового ресурсу. Зі свого боку, обласною державною адміністрацією створені моніторингові групи, які контролюватимуть правомірність таких виплат. Тож, хочу підкреслити, що ми не допустимо зловживань щодо виплати матеріальної допомоги постраждалим внаслідок повені”.

За словами Віталія Федоріва, сьогодні розпочались виплати грошей. Відповідна робота проводиться і у Галицькому районі, де в кількох населених пунктах вже складено реєстри постраждалих від стихії, а органами соціального захисту розпочато перерахунок коштів для надання допомоги.

Керівник Прикарпаття спільно з прокурором області Юрієм Фреїшиним та очільником головного управління Національної поліції в області Володимиром Голубошем поспілкувався з керівниками районів, представниками органів місцевого самоврядування та громад. Обговорювалися питання реалізації реформи децентралізації, наповнення місцевих бюджетів, проведення будівельних робіт у рамках Національної програми “Велике будівництво”.

Разом з тим, йшлося про будівництво лікарських амбулаторій, ремонт доріг як державного, так і місцевого значення. Не залишилися осторонь уваги керівника області питання розвитку освітньої галузі та спортивної сфери.

Читайте також: Народний депутат Олена Вінтоняк подякувала військовим за оперативне встановлення мостів у Верховинському районі. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...