На Прикарпатті повернули державі понад 150 гектарів землі

Одним із пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури є захист інтересів держави та суспільства, який реалізується через конституційну функцію представництва, спрямовану на дієвий захист порушених...

Одним із пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури є захист інтересів держави та суспільства, який реалізується через конституційну функцію представництва, спрямовану на дієвий захист порушених прав у суді.

Про це інформує пресслужба прокуратури Івано-Франківської області.

Упродовж I півріччя 2020 року прокурорами пред’явлено позови на суму майже 349 млн грн (без урахування позовів у сфері охорони дитинства). За результатами їх розгляду судами постановлено стягнути 18,7 млн грн, попереджено незаконне вибуття із комунальної власності майна вартістю близько 5 млн грн. Відповідачами в добровільному порядку відшкодовано понад 3 млн грн.

У сфері земельних відносин прокурорами заявлено позови на суму понад 275 млн грн, судами задоволено позовні вимоги на 18,3 млн грн, за закритими справами добровільно відшкодовано 2,9 млн грн, реально виконано судові рішення на 45,5 млн грн, повернуто в державну та комунальну власність 151 га землі.

Під час здійснення представницької діяльності щодо відшкодування шкоди, заподіяної злочинами, в тому числі поза межами кримінального судочинства, прокурорами заявлено позови на 9,5 млн грн, судами постановлено стягнути 4,5 млн грн.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Курс валют: гривня трохи послабилась до долара

Категорії
Новини
Новини
Loading...