Галицьким закладам охорони здоров’я передано високоякісні апарати штучної вентиляції легень. ФОТО

Сьогодні Галицькій районній лікарні від Фонду Ріната Ахметова було передано два сучасних висококласних апарати штучної вентиляції легень. Важливість події відзначила присутня на заході перший...
Сьогодні Галицькій районній лікарні від Фонду Ріната Ахметова було передано два сучасних висококласних апарати штучної вентиляції легень.

Важливість події відзначила присутня на заході перший заступник голови обласної державної адміністрації Марія Савка.

“Сьогодні маємо добру подію – соціально спрямований бізнес продовжує допомагати нашим медичним закладам у боротьбі з COVID-19. Вже п’ятий  місяць Прикарпаття, як і вся Україна, бореться з пандемією коронавірусу. І якщо у березні ми були слабкі і не готові до протиборства з хворобою, то тепер при підтримці Президента України, Уряду, а також меценатів, благодійників, волонтерів та соціально спрямовано бізнесу, ми зміцніли. Останні півтора місяця заклади області перебувають в числі лідерів по забезпеченню індивідуальними засобами захисту. Тому особлива подяка благодійникам та низький уклін медикам, які в непростих сьогоднішніх умовах рятують людські життя”,- наголосила посадовець.

У свою чергу, генеральний директор КНП “Галицька районна лікарня” Володимир Крупа зазначив, що це обладнання надзвичайно важливе та яким би фаховим не був лікар без спеціального обладнання надати якісну медичну допомогу надзвичайно складно.

“З 14 квітня Галицька районна лікарня була визначена закладом першої лінії по наданню допомоги хворим на Covid-19. Наразі розгорнуто 75 ліжок для пацієнтів з даним діагнозом, поряд з цим медики надають і ургентну допомогу. Станом на сьогодні в лікарні перебуває 71 хворий з діагнозом «пневмонія». З них – 6 випадків, офіційно підтверджені ПЛР тестами, 48- очікують на результат. Тому ми дуже задоволені, що тепер на озброєнні  галицьких лікарів перебуватимуть вже 7 ШВЛ апаратів, які будуть використані для пацієнтів, що гостро потребують вентиляції легенів”,- розповів Володимир Крупа та висловив слова вдячності всім, хто підтримує медиків.

Окрім обладнання представник ДТЕК в обласному Штабі протидії COVID Олександр Воронкін вручив бригаді реаніматологів, які перебувають на передовій боротьби з COVID-19, захисні костюми.

Окрім того два ШВЛ апарати було вручено опорному закладу Бурштинська центральна міська лікарня.

Читайте також: Де в Івано-Франківській області зафіксували летальні випадки від коронавірусу

Категорії
Новини
Новини
Loading...