Медичний центр ilaya вже відновлює кістки 10 пораненим із зони АТО за допомогою біотехнологій

Перші 10 поранених вже проходять лікування травм кісток кінцівок за допомогою клітинних технологій в медичному центрі ilaya. Серед них – учасники АТО і прості...

Перші 10 поранених вже проходять лікування травм кісток кінцівок за допомогою клітинних технологій в медичному центрі ilaya.

Серед них – учасники АТО і прості жителі східних регіонів. Кошти на лікування поранених забезпечують відомий волонтерський портал «Народний» та благодійний фонд «Життя з надлишком».

 

Лікування проводиться в рамках благодійного проекту «Біотех-реабілітація поранених», що передбачає лікування поранених за допомогою технологій. Кожному пацієнту призначений індивідуальний курс лікування, який для більшості з них став альтернативою інвалідізації, протезування або тривалого курсу реабілітації.

 

Клітинні технології дозволяють швидко і якісно відновити найтяжкі дефекти кісток кінцівок, отримані в результаті механічних і вогнепальних травм. Так, протягом багаторічної практики лікарям медичної компанії ilaya вдавалося всього за кілька місяців повернути до повноцінного життя пацієнтів, у яких фактично було відсутнє більше 10 сантиметрів кістки. Також відновлювати функції кінцівок після незрощених переломів з терміном давності більше 20 років.

 

Високі результати лікування травм кісток в ilaya забезпечує унікальна клітинно-тканинна інженерія підрозділу «ilayа регенерація», що дозволяє відновити втрачені репаративні процеси в області переломів і створити умови для більш швидкого відновлення дефектів кісток. Така технологія найчастіше є єдиною альтернативою ампутації кінцівки та інвалідізації. Варто відзначити, що на сьогодні найбільший досвід застосування подібної технології має тільки Україна.

 

«Ніякий найкращий протез в світі не замінить людині власну руку або ногу. Високоенергетичні (у тому числі вогнепальні) травми кісток мають свою специфіку відновлення, з  якими організм самостійно не справляється. Однак сьогодні є технології, що дозволяють уникнути ампутації та протезування і, завдяки фінансовій підтримці проекту «Народний», вони доступні пораненим. Хотілося б, щоб держава також звернула увагу на таку можливість не лише заощадити кошти на лікування за кордоном, але і дати якісно інший результат – замість ампутації, відновлення руки або ноги» – підкреслює генеральний директор медичної компанії ilaya Олексій Шершньов.

 

Проект «Біотех-реабілітація поранених» створений у вересні 2014 року з метою об’єднати зусилля медиків, волонтерів та меценатів для надання високотехнологічної медичної допомоги постраждалим в зоні АТО. Для отримання допомоги необхідно заповнити онлайн заявку на сторінці проекту http://bio-tech.shershnyov.com/. Тут же можна вносити грошові пожертвування і стежити за процесом лікування постраждалих.

 

Контакти для ЗМІ:

Станіслав Кушнаров

тел. (044) 284 00 02

тел.моб. (066) 796 34 97

e-mail : [email protected] 

Категорії
СТАТТІ
Новини
Loading...