Надавши статус вільної економічної зони частині Донбасу, ці території будуть трактуватися, як іноземні – експерт

Надання статусу вільної економічної зони територіям Донбасу окупованих російською федерацією означає вихід української влади з цих міст. Про це журналісту телеканалу “Україна” розповів економіст...

Надання статусу вільної економічної зони територіям Донбасу окупованих російською федерацією означає вихід української влади з цих міст. Про це журналісту телеканалу “Україна” розповів економіст Олександр Савченко.

На думку економіста Олександра Савченка, для Россі буде обтяжуючим можливість приєднати до себе економіку окупованій частині Донбасу

 

“Практично України буде трактувати ці міста і села, як територію, де не діють економічні, юридичні та інші нормативні акти, в тому числі, там не буде працювати українська платіжна система і українська банківська система – ця територія буде трактуватися, як іноземна”, – зазначив експерт.

Отже, на думку експерта, держава зніме з себе всі зобов’язання щодо соціальних виплат населенню, яке захоче там залишатися. Ті ж, хто переїде на підконтрольну України територію, отримуватиме виплати і повинні будуть отримати всю заборгованість держави за весь неоплачений період.

“Ті біженці, які знаходяться на територіях підконтрольних українському уряду, зможуть скористатися своїм правом на пенсію, на депозити, на соцпільги. Якщо навіть немає достатньо документів, то через суд можна відновити свої права на депозит, заповіт та інше. Ті, хто залишиться там, не матимуть таких прав”, – роз’яснив Савченко.

На тих територіях експерт бачить два варіанти розвитку подій. Перший – це створення своїх органів влади та фінансової системи. Другий – це входження в юридичну, економічну, банківське простір РФ. Але в Росії, на думку Савченка, достатньо своїх фінансових проблем і обмежені ресурси, щоб тягнути на собі ще й самопроголошені “ДНР” і “ЛНР”. А це витрати набагато більші ніж потрібно для фінансування окупованого Криму.

 

 

Джерело

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...