“Ефективний для округу депутат-мажоритарник – це не грошовий мішок, а насамперед класний менеджер – Всиль Кедик

На думку політолога Василя Кедика, якщо вести мову про прикарпатських «списочників» Володимира Шкварилюка та Дмитра Шлемка, то вони пройшовши в парламент за списком політсил йтимуть...

На думку політолога Василя Кедика, якщо вести мову про прикарпатських «списочників»

Володимира Шкварилюка та Дмитра Шлемка, то вони пройшовши в парламент за списком політсил йтимуть в фарватері власної фракції та навряд чи займатимуться лобіюванням інтересів області.

“Ефективний для округу депутат-мажоритарник – це не грошовий мішок, а насамперед класний менеджер.

Тож якщо говоримо про мажоритарників то тут в контексті територіальної прив’язки до виборчого округу важливе проведення депутатських прийомів громадян, звітування, вміння і бажання «вибити» субвенції, бюджетні кошти для вирішення найважливіших проблем округу, налагодити ефективну взаємодію з органами місцевого самоврядування. Не думаю, що ефективними в цьому плані будуть Михайло Довбенко та Юрій Тимошенко, які вперше стали нардепами. Водночас запитання виникають до мажоритарників-варягів. Наприклад, якщо Юрій Соловей розглядає Снятинщину та Верховинщину лише як одноразовий політичний стартап у Верховну раду, він навряд старатиметься допомогти округу”, – переконаний експерт.

Читайте також: Місцеве самоврядування повинне слугувати для громади

Наразі, за словами Василя Кедика, більші сподівання на депутатів, які вже пройшли депутатську каденцію від виборчого округу з якого знову обрались у Верховну раду.

“Хоч вірогідність «кинути» округ й тут зберігається. Чи доцільно утворювати міжфракційну групу для лобіювання інтересів Прикарпаття? На практиці всі попередні спроби створити щось схоже були просто піаром. Це недієздатні формування через різні корпоративні, бізнес та кланові інтереси. Якщо виразитись образно – «мертвонароджене дитя»”, – вважає політолог.

 

 

 

Джерело

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...