3 грудня на Буковелі стартує лижний сезон

Туристичний комплекс «Буковель» завершує підготовку до старту гірськолижного сезону. Вже 3 грудня будуть відкриті траси: 1С, 2А, В, 5А, 5В, D. Кожен день по мірі...

Туристичний комплекс «Буковель» завершує підготовку до старту гірськолижного сезону.

Вже 3 грудня будуть відкриті траси: 1С, 2А, В, 5А, 5В, D. Кожен день по мірі готовності будуть відкриватись інші траси та витяги.

Попри те, що на Прикарпатті ще не сніжило, завдяки високотехнологічності, на Буковелі снігу вистачає.

Одне з найбільших штучних озер у Європі, що збудоване на «Буковелі» забезпечило запас джерельної води, яку використовують для створення снігу.

Наразі у розпорядженні снігонапилювальних систем – 600 тисяч кубометрів води, якої у морозне повітря викидають три з половиною тисячі на годину. З цього об’єму за допомогою морозного повітря й насосних компресорних станцій отримують вдвічі більше снігу. Так званий «штучний» сніг від справжнього, запевняють на курорті, нічим не відрізняється, адже утворюється з джерельної води під дією морозу.

«Температура повітря зараз ідеальна для створення снігу, вона дозволила нам наповну потужність використовувати наші снігонапилювальні системи.  Вже в середу буде відкрито частину трас, але ми й далі будемо напилювати схили, щоб запустити усі траси курорту та забезпечити відмінну якість трас. Кожна траса, аби  її відкрити, напилюється мінімум на 40 сантиметрів товщини снігу. Далі – люди катаються, і траса ще піднімається», – розповів  Андрій Резнік, менеджер із будівництва снігонапилювальних систем ТК «Буковель».

До нового сезону на курорті готувались ретельно.

«На гостей чекає ряд новинок. Зокрема, збільшили територію катань – зараз вона складає 57 кілометрів трас. В першу чергу ми звертали увагу на розширення трас для початківців, адже з кожним роком їх приїжджає все більше і більше. Також відбулось оновлення спорядження в пунктах прокату. Традиційно ми маємо в пріоритеті питання безпеки на схилах. В нас є і лижний патруль на схилах, і система відеоспостереження та попередження травматизму. Наш комплекс заходів дає один з найвищих паказників безпеки серед подібних курортів», – наголошує Володимир Юзюк представник туристичного комплексу «Буковель». 

З початком сезону відкриють нові ресторани, а прокати отримають нове спорядження.
3 грудня запустять підйомники, а 6 грудня, усіх запрошують на офіційне відкриття сезону з розвагами, конкурсами та призами. Організатори закликають розпочати катання з національною атрибутикою, тож уже в суботу на схилах Буковелю очікують любителів зимових видів спорту з синьо-жовтою атрибутикою.

 

 

Прес-служба ТК «Буковель»

 

 

 

Категорії
СТАТТІ
Новини
Loading...