В Івано-Франківську збудують 100 км. велодоріг

Депутати Івано-Франкіської міськради дали добро на будівництво в місті велодоріжок. Відповідне рішення сьогодні прийняла сесія міськради. На сьогоднішній день в місті івано-Франківську практично відсутня...

Депутати Івано-Франкіської міськради дали добро на будівництво в місті велодоріжок.

Відповідне рішення сьогодні прийняла сесія міськради.

На сьогоднішній день в місті івано-Франківську практично відсутня велоінфраструктура. Винятко є влаштована велодоріжка по вулиці Шевченка, яка не позначена знаками та розміткою і використовується переважно пішоходами і слугує місцем для паркування авто.

Також, є розроблено перший міський веломаршрут «Велопарк – історія міста на колесах».

Що ж до самого руху велосипедистів безпосередньо у місті, то згідно з опитуваннм, проведеним депертаментом комунального оподарства, транспорту і зв’язку найбільш популярний маршрут для користувачів двоколісників проходить вулицями Галицька та Вовчинецька.

Так на основі даного дослідження проводиться планування велосипедної мережі міста. Зокрема, вже розроблена «Програма розвитку велосипедної інфраструктури та популяризації велосипедного руху в місті Івано-Франківську на 2015-2020 роки».

Ціллю програми є здійснення у 2020році15 % пересування в місті на велосипедах та створення велосипедної інфраструктури яка б зєднувала усі райони міста з центральною частиною та рекреаційною зонами.

Передбачається використання в якості велошляхів наскрізні доріжки в парках та зелених зонах, зокрема, на міському озері, в парку Шевченка та воїнів інтернаціоналістів, парку «Молодіжному».

Розбудова велошляхів буде проводитися у три етапи. На першому етапі велошляхи планують влаштувати на вулицях : Галицькій (від АС 2 до площі Ринок), Набережній імені Стефаника, Надрічній, Тарнавського-Василіянок-Пн. Бульвар-Берегова, Мазепи (від кільця до центрального входу у парк Шевченка). Загальна протяжність 25,02 км. Другий етап включає вулиці: Вовчинецька, Івасюка, Незалежності, Коновальця, Бандери, Івана Павла ІІ, Лепкого, Гаркуші, Привокзальна, Кармелюка, Ленкавського, Левицького, Короля Данила. Довжина велодоріг – 41.14.На третьому етапі передбачено органзацію велоруху на вулицях: Петлюри, Довженка, Дорошнка, Ребета-Макуха-Микитинецька, Юності, Хмельницького, Хоткевича, Миколайчука, Стуса, Мельника, сахарова. Чорновола (від Нацгвардії до кільця), Коновальця (від кільця до Тудора), Деповська, Гальцька (від Хіміків до Калуського шосе), Хімків, Целевича. Протяжність – 35,86км.

Загалом і місті планують “збудвати” понад 102 кілометри велодоріг. Загальна вартість робіт – 46 тисяч гривень.

Джерело: firtka.if.ua

Категорії
Життя
Новини
Loading...