Виконком визначив, хто відповідальний за тепло в квартирах франківців

Виконавцями послуг з централізованого теплопостачання у Івано-Франківську визначені КП «Івано-Франківськтеплокомуненерго»  та ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія». Їм доручено забезпечити безперервне постачання теплової енергії споживачам до...

Виконавцями послуг з централізованого теплопостачання у Івано-Франківську визначені КП «Івано-Франківськтеплокомуненерго»  та ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія».

Їм доручено забезпечити безперервне постачання теплової енергії споживачам до відгалуження стояків у межах квартир споживачів.

Таке рішення прийняв міський виконавчий комітет на своєму засіданні 11 грудня.

Теплопостачальні компанії погодилися на таке рішення, однак впевнені — за це мають отримувати відповідну плату.

«Ми згідні обслуговувати, єдиний момент — після узгодження ціни за обслуговування даних мереж», — повідомив Сергій Мельник.

Нині ціна обслуговування теплових мереж в будинках коливається від 5 до 6 копійок за метр квадратний житла платника. Однак реальна ціна становить понад 20 копійок, повідомили на виконкомі представники ТКЕ та СТЕКу.

Натомість член МВК Вадим Войтик вважає — дане рішення не має стосунку до тарифів, а лише забезпечує права споживачів. Адже норми про обов”язок теплопостачальної компанії опікуватися усіма тепловими мережами зазначені в законах України.

Нині ТКЕ вже обслуговує внутрішні будинкові мережі понад у 80% житлового фонду — і за це отримує близько 1,2 млн грн. За умови встановлення собівартості за ці роботи, тепловики проситимуть близько 4 млн грн.

Джерело:galka.if.ua

Категорії
Життя
Новини
Loading...