В Івано-Франківській обласній раді назріває справжня війна за владу

Наразі в Івано-Франківській обласній раді закрутилася не мала інтрига. Річ у тому, що Юрій Бабій, який нині очолює бюджетний комітет відомства, з дня на...

Наразі в Івано-Франківській обласній раді закрутилася не мала інтрига. Річ у тому, що Юрій Бабій, який нині очолює бюджетний комітет відомства, з дня на день може стати народним депутатом.

Так склалося, що його номер 75 у виборчому списку «Народного Фронту» крайній, і як тільки хтось обійме яку-небудь посаду, фронтовик отримає мандат.

Ще минулого тижня розпочалися консультації. Бажаючих «поділити шкуру невбитого ведмедя» виявилося чимало. Зокрема вже сьогодні зрозуміло, що так легко посаду не віддасть ні «Свобода», на Батьківщина. А от «Фронт Змін» за старою звичкою цією посадою почав торгувати. Подібним чином, як опинився тушка Володимир Купчак на мажоритарному окрузі у Тисмениці, так, наприклад, можуть продати квоту Василю Брусу. Володимир Шкварилюк та Юрій Бабій в обласній раді віддавна здобули славу політичних продавців, і цього разу можуть немало отримати за голову бюджетного комітету, адже Василю Хомичу крісло ой як потрібне: з нього він хоче піти на пенсію.

Окрім пристосуванця Бруса, амбіції вже проявив член «УДАРу», екс-голова ОДА Микола Палійчук. Раніше у 2012 році після програшу на виборах, він пробував балотуватися на крісло голови обласної ради, але тоді його обійшли «Свобода» з «Батьківщиною». Цього разу він веде акуратнішу гру. Слід не забувати, що той же Володимир Шкварилюк колись був його підлеглим, та й ходять небезпідставні чутки, що саме Микола Васильович звів майбутнього нардепа з Арсенієм Яценюком.

У «Батьківщині» і «Свободі» шукають компромісне лице на вакантну посаду, наразі таких нема. Що стосується Палійчука чи Бруса, то жодна з цих кандидатур категорично не сприймається. А когось проштовхувати з своїх поки вагаються.

Власне, у самому «Фронті Змін» кандидатуру не сильно шукають. У фракції немає на 100% підконтрольних людей Бабію та Шкварилюку. Але в разі невдачі з торгами сміливо запропонують того ж Дзвінчука Дмитра, чи когось іншого, щоб внести дисбаланс у роботу обласної ради.

Джерело:styknews.info

Категорії
Життя
Новини
Loading...