Діти котрих у дитинтві мало обіймали виростають соціопатами та серійним вбивцями

Обійми набагато корисніше, ніж може здатися на перший погляд. Дослідження доводять, що обійми допомагають людям як психологічно, так і фізично. За словами Луїзі Хей,...

Обійми набагато корисніше, ніж може здатися на перший погляд. Дослідження доводять, що обійми допомагають людям як психологічно, так і фізично.

За словами Луїзі Хей, нам потрібно по чотири обіймів на день для виживання, по вісім обіймів на день для підтримки життєдіяльності, по дванадцять обіймів на день для росту і розвитку.

У 70-і роки XX століття дослідники почали вивчати хімічні препарати, так звані ендорфіни, які були виявлені в кровоносній та нервовій системах людини. Ендорфіни – це морфіноподібні речовини, які знижують біль і викликають почуття ейфорії. Дослідження показують, що кількість цих натуральних наркотиків, які виробляються мозком і нервовою системою, зростає, коли ми обіймаємось.

Психологи часто говорять, що сучасній людині не вистачає фізичної близькості з іншою живою істотою, що не важливо, будь це рідна людина, незнайомець або просто кішка. Відсутність такого невинного, асексуального контакту позбавляє людину радості буття, призводить до того, що людина замикається в клітці своєї особистості, втрачає відчуття близькості з усім людством і контакт з реальністю.

Існує зона мозку, яка активно працює у відповідь на дотик до шкіри людини. Якщо дитя обіймають недостатньо, то атрофується частина його мозку і страждає його імунна система.

Обійми в ранньому дитинстві роблять нас здатними любити. Діти, які виросли до 7 років без обіймів, можуть виявитися нездатними любити інших. З них, як правило, виростають психопати, соціопати. Люди, що знаходяться в розладі з суспільством і схильні до антигромадських вчинків, а також патологічно непристосовані до життя.

Глибокі дослідження демонструють це вражаюче відкриття. Суспільства, де люди мало обіймають один одного, стають більш агресивними.
Дослідження, проведене нейропсихологом Джеймсом Вільямом Пріскотом, переконливо свідчить про те, що діти, яких не тримали на руках і про які не дбали, мають дуже великий шанс вирости вбивцями.

Обійми приносять радість і допомагають як психологічно, так і фізично не тільки тим, кого обіймають, а й тим, хто обіймає:

– Обійми підсилюють імунну систему;

– Стимулюють центральну нервову систему;

– Покращують сон;

– Додають сили;

– Омолоджують;

– Знімають стрес;

– Збільшують кількість окситоцину – гормону, який знімає депресію, а також знижує кров’яний тиск, тобто зменшує ризик серцевих захворювань;

– Підвищують рівень гемоглобіну, що зміцнює весь організм, підсилює імунітет і прискорює одужання від хвороб;

– Підвищують самооцінку;

– Приносять позитивні емоції;

– Позбавляють від внутрішніх страхів, депресії, самотності.

В древніх писаннях Сходу обійми описуються як дуже важливе для будь-якої людини дію, що надає цілющий і омолоджуючий ефект, при якому відбувається обмін чоловічої та жіночої енергій. Всі істоти навколо чекають нашого тепла, доброти.

Знайдіть поруч з вами людини, притисніть до нього і хоча б на пару секунд перестаньте думати про те, чим ви зазвичай займаєте ваш мозок. Пориньте в його світ, подаруйте йому свою тишу, і ви ще довго не забудете це відчуття взаємного тепла та космічної доброти.

Джерело: Франківчани

Категорії
СТАТТІ
Новини
Loading...