Рамзан Кадиров просить президента РФ дозволу поїхати на Донбас

Сьогоднішня заява глави Чечні, як його прийнято називати в російських ЗМІ, Рамзана Кадирова, шокувало. Він просить зняти себе з посади! Просить сам. В інтерв’ю...

Сьогоднішня заява глави Чечні, як його прийнято називати в російських ЗМІ, Рамзана Кадирова, шокувало. Він просить зняти себе з посади! Просить сам.

В інтерв’ю каналу НТВ у передачі «Без купюр» Рамзан сказав:

«Я маю намір попросити у президента, щоб він мене, так би мовити, відпустив з цієї посади, щоб піти в Донбас, захищати інтерес саме тих громадян, які сьогодні воюють там. Щоб саме ось таких, як цих шайтанів, ловити і знищувати, бо у них честі та совісті немає ».

Цікавий пасаж на тлі статей багатьох політологів Росії та України про те, що Путін має намір знайти Кадирову заміну. Спочатку теракт в Грозному, потім екстрену нараду у Білокам’яній, потім «український слід» у теракті в Грозному і тепер, як фінал – прохання відправити на війну.

Це що? Визнання провини? Мовляв, не виправдав наданого високої довіри? Або чергове загравання з Володимиром Володимировичем, демонстарція мегапреданності? Питань багато. Ситуація двояка: чи то Рамзан веде хитру гру, чи то дійсно самоусувається, щоб його не «пішли». Мовляв, пішов сам з благородною метою.

Або інше трактування – перевірити на вошивість Путіна. Як вождь відреагує? Адже заява Кадирова компрометує позицію Путіна-Медведєва-Лаврова щодо кризи на Донбасі. У своїй фразі головний чечен вживає дієслово «воюють». Тобто, якщо Володимирович пошле його на Донбас, то як би визнає факт війни. Якщо залишить на посаді, – визнає, що згоден з політикою Кадирова.

(А ще цікаво, кого саме Рамзан хоче захистити? Він сказав: «… захищати інтерес саме тих громадян, які сьогодні воюють там» … Нацгвардія України ТЕЖ складається з воюючих громадян … Хм).

Є й третій варіант – Путін зміщує з посади Кадирова, але забороняє йому куди-небудь їхати за межі Грозного.

Ось це був би цікавий хід.

Автор: Іра Керст

Джерело:inforesist

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...